Karneyi biliyorum!

Karneyi biliyorum!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ile ilgili konuşan U. İbrahim Altay, “11 aydır belediye başkanıyım. Yeni bir başkan olsam 'Önümüze çıkan karneyi bilmiyorduk' derdim. Belediyenin mali yapısını düzeltmek niyetimiz” dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yerel seçimler öncesi düzenlenen 'Basın Buluşmaları'nın son programı yapıldı. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen basın buluşmaları programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, il başkan yardımcıları, Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Pekyatırmacı, partililer, Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve davetli gazeteciler katıldı.

3-076.jpg

Seçim çalışmalarının ve AK Parti yatırımlarının anlatıldığı toplantıda AK Partili heyet, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, başarılı bir seçim süreci yürüttüklerini ve Konya'da Cumhur İttifakının seçimi 31 Mart akşamı zaferle taçlandıracağını kaydetti.

YÖNETTİĞİMİZ MÜDDETÇE BORCUMUZ OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, seçim arifesinde olunduğunu ve AK Parti'nin son hızla çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a sorulan belediye borcu ile ilgili de açıklamalar yapan Usta, “Belediye tarafından yapılan borcun bir karşılığı ve kaynağı var. Yönettiğimiz ve hizmet verdiğimiz müddetçe borcumuz olacak. Üretmez ve hizmet sunulmazsa borç olmaz. Önemli olan borca karşılık getirip, parayı döndürebilmek” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise Konya'nın gerekli bütün yatırımları aldığını ve 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde Konya'nın en yüksek oyu alacağını dile getirdi. Vekil Altunyaldız, yatırımların hız kesmeden sürdürüleceğine de dikkat çekti.

BELEDİYENİN MALİ YAPISINI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ve sona geldiklerini söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Uğur İbrahim Altay, ayrıca kendisine yönlendirilen soruları yanıtladı. Konya'nın çoğu noktasında yürütülen bilboard çalışması ve Konya Büyükşehir Belediyesi borcu ile ilgili sorulan soruya cevap veren Altay, şunları kaydetti: “Bilboardlarımız il başkanlığımız tarafından alındı. Teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Bu bilboardların kiralanmasında kullanılan kamu kaynağı yok. Mevcut belediye olarak yüzde 10 bilboard kullanma hakkımız var, onu değerlendiriyoruz. Borç meselesi de konuşuluyor. Diğer büyükşehirler ne kadar borçlu ise Konya Büyükşehir Belediyesi de o kadar borçludur. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaad etmedik. Çeşitli finans kaynakları üzerinde çalışıyoruz. 11 aydır belediye başkanıyım. Yeni bir başkan olsam 'Önümüze çıkan karneyi bilmiyorduk' derdim. Meseleyi biliyoruz. Niyet iyi olunca Allah, bir kapı açar. Ortaya güzellik çıkar. Niyetimiz belediyenin mali yapısını düzeltmek. Bir taraftan da yatırım yapmak. İnşallah halledebiliriz. 10 yıllık belediye başkanlık tecrübemiz var. Vadesi geçmiş ve ödenememiş bir borcumuz yok.”

ADAYLARDAN ORTAK VURGU: BÜYÜK TEVECCÜH VAR

Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Pekyatırmacı da yaptıkları konuşmada birliktelik vurgusu yaptı. Başkan adaylarının ortak söylemleri ise şunlar oldu: “Allah, utandırmasın. Çalışmalarımızı yaptık. Rabbim, bizleri yanlış yola düşürmesin. Çalışmalarımız çok güzel sürdü. Birlikteliğimiz en büyük gücümüz. Vatandaşımız tarafından büyük bir teveccüh gördük.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum