Karapınar Çölleşme Modeli Doğa Okulu çalışıyor

Karapınar Çölleşme Modeli Doğa Okulu çalışıyor

TÜBİTAK ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümü tarafından Karapınar'da açılan Karapınar Çölleşme Modeli Doğa Okulu İkinci Etap eğitim çalışması başladı

TÜBİTAK ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümü tarafından Karapınar'da açılan Karapınar Çölleşme Modeli Doğa Okulu İkinci Etap eğitim çalışması başladı.
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Osman Ketenoğlu koordinatörlüğünde, 2'inci etap çalışmasına katılan 40 kişilik ekip, eğitim çalışmasına başladı.
Ketenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Karapınar Erozyon Önleme Sahasındaki çalışmaların 7 gün süreceğini söyledi.
İlk etap çalışmasının başarılı bir şekilde sona erdiğini belirten Ketenoğlu, çalışmaların hem kendileri hem de katılımcılar için faydalı olduğunu bildirdi.  Ketenoğlu, çalışmaların aynı istek ile devam edeceğini vurgulayarak, ''Katılımcılara erozyon sahasındaki yapılan mücadeleyi göstermek istiyoruz. Çünkü yıllar öncesinde erozyonla mücadelede elde edilen başarı, bizlerin eğitimine ışık olacaktır'' dedi. Çevre sorunlarına da dikkati çeken Ketenoğlu, bu ülkede yaşayan her bireyin güzel bir ülke bırakmak için sorumlu olduğunu kaydetti. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.