Karamollaoğlu da Soylu'dan özür bekliyor

Karamollaoğlu da Soylu'dan özür bekliyor

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Türk siyasetinde yaşanan gerginlikler devam ediyor. 23 Haziran seçimlerine sayılı günler kala gerginlikler devam ederken partiler önemli siyasi açıklamalar yapılıyor.

23 Haziran İstanbul seçimleri öncesinde siyasetin gündeminde yaşanan sıcak gelişmeler medyanın ilgili odağı haline geliyor. 

Karar gazetesi yazarı Akİf Beki, Milli Gazete'yi ziyaret eden ve Saadet Partisi mensuplarından özür dileyen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

AKP'nin seçim meydanlarında muhalefet partilerine karşı sert ithamlarda bulunduğunu belirten Beki, Saadet Partisi'nin de bu ithamlara maruz kaldığını ifade etti.

Yazısında Saadet Partisi'nin maruz kaldığı duruma dair Yıldırım'ın özür dilemesinin önemine değinen Beki, yazısında "Binali Yıldırım, siyasi tercihleri sebebiyle iktidardan suçlayıcı, düşmanlaştırıcı, ayrıştırıcı ve hakaretvari karalamalara maruz kalıp incinmiş Saadet Partililerden özür diledi. Bunun bir seçim yatırımı gibi görülmemesini de özellikle rica etti. Oy değil gönül almak, helalleşmek için dilenmiş bir özür daha samimi, kıymetli ve makbul olsa gerek" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Yıldırım'ın Saadet Partililerden özür dilemesinin anlamlı bir davranış olduğunu belirten Beki, "Muhalefetin üstüne boca edilen 'ezan, cami ve din düşmanı, hain ve terörist, onun bunun maşası' gibi suçlamalardan Saadet camiası da hatırı sayılır miktarda nasibini almıştı" dedi.

KARAMOLLAOĞLU DA SÜLEYMAN SOYLU'DAN ÖZÜR BEKLİYOR?

Yazısında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun pasaportuna terör damgası vurulmasına da değinen Beki, Karamollaoğlu'nun da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan beklediğini ifade etti.

Konuya ilişkin yazısında Beki, şu ifadelere yer verdi:

"Karamollaoğlu, geçen sene pasaport başvurusu sırasında 'terörist' diye fişlendiğini fark etmişti. Hesabını nasıl soracağı sorulunca, "Kimi kime şikayet edeceksin" serzenişiyle İçişleri Bakanı Soylu'dan bir özür beklediğini açıkladı."

TRT DE NECDET GÖKÇINAR'DAN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

TRT'nin 23 Haziran İstanbul seçimleri üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına karşı eşit davranmadığını ifade eden Beki, konuya dair şu ifadelere yer verdi:

"Bakarsınız, TRT Haber de bir adım atar ve şimdiye dek yok saydıkları için Necdet Gökçınar'dan mütevazı bir özür diler.
Malum, İmamoğlu nihayet çıkarıldığı TRT Haber yayınında sitemlerini bildirince "Talep edenleri çıkarıyoruz, kendimiz kimseyi çağırmıyoruz, Yıldırım istediği için çok çıktı" cevabı almıştı.
Saadet adayı Gökçınar da bunun üzerine yazılı başvurdu. Talebine cevap bekliyor. Sabırsızlandığını ama sayılı gün kaldığını hatırlatarak TRT'nin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum