Karaman-Konya arası hızlı tren ihalesi 11 Mart'ta

Karaman-Konya arası hızlı tren ihalesi 11 Mart'ta

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: ''Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük taşımacılığı treninin ihalesi 11 Mart'ta yapılacak

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük taşımacılığı treni ihalesinin 11 Mart'ta yapılacağını belirterek, ''Ankara-İstanbul YHT hattının da tamamlanmasıyla vatandaşlarımız, hızlı tren ile Karaman'dan Konya'ya, Konya'dan İstanbul'a seyahat edebilecek'' dedi.
    
Yerlikaya, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde Konya'ya önemli birçok yatırımın yapıldığını belirtti.
    
Bu yatırımlardan Konya'nın 100 yıllık rüyası Mavi Tünel'in delgi işleminin bu dönemde tamamlanarak kısa süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapıldığını anımsatan Yerlikaya, aynı şekilde Ankara-Konya arası YHT'nin de AK Parti iktidarı döneminde hizmete açıldığını bildirdi.
    
Yerlikaya, Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük treni seferlerinin başlaması için de çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
    
''Özellikle Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile Konya ve Karaman milletvekillerinin katkılarıyla Konya-Karaman arası hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük taşımacılığı treninin ihalesi 11 Mart'ta yapılacak. Ankara-İstanbul YHT hattının da tamamlanmasıyla vatandaşlarımız, hızlı tren ile Karaman'dan Konya'ya, Konya'dan İstanbul'a seyahat edebilecek. Karaman'dan itibaren Ulukışla-Adana yolcu ve yük treni projesi de ihaleye çıkacak. Ankara-İstanbul YHT projesi de 2013 yılı sonunda bitirilerek hizmete girecek. Ardından da Konya-İstanbul YHT seferlerinin başlatılacağı müjdesini bizzat TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman'dan aldım. Hizmete girecek bu seferlerin hayırlı olmasını diliyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.