Kabirleri cennet olsun

Kabirleri cennet olsun

Ahırlı ilçesini gelmişken her zaman yaptığım gibi ilk işim Mezarlıkları ziyaret etmek oldu.

 Mezarlıklara baktığımda yüreğimi ayrı bir hüzün kaplardı. Beni hüzünlendiren bir başka konu ise Ahırlı Mezarlığı’nda kendi atalarıma ait kabirlerin yerlerinin belli olmamasıydı.
Büyükbabam rahmetli Sait’in Ali’nin babası Mehmet Sait Efendi’nin Çanakkale’de şehit olduğunu ve kabrinin orada olduğunu biliyorum. Ancak ne büyükbabam Ali Öge’nin babaannesi Çimili’nin Ayşe’nin ne büyükbabası Öksüz Hüseyin’in, babaannem Anakadın Öge’nin babası Musa Hocalardan Ali Hoca ile annesi Kılıkkızı Emine Hanım’ın kabirlerini de bulamadım.
Bu vesile ile Ahırlı ilçesinde son birkaç ay içerisinde ardı ardına kaybettiğimiz sevdiklerimizi de rahmet ile anmak istedim. Mustafa İnce, Fevzi Apaydın, Mehmet Öztürk ağabeyler, Havva Akdağ, Havva Kul, Kamile Öztürk ablalar, yakın akrabamız olan Ayşe Çetin abla kısa aralıklarla aramızdan ayrılan ilçemizin sevilen isimlerinden sadece bir kaçı idi.
Son olarak babam emekli öğretmen Sait Öge’ye 30 yıla yakın hayat arkadaşlığı yapan annem Yıldız Öge, İzmir’de yaşama veda etti. İzmir Yeni Buca Mezarlığı’nda toprağa verilen annem ve tüm yakınlarımıza Allah’tan rahmet, kalan tüm sevenlerine sabırlar versin.
 ‘İnna lillahi ve inna ileyhi raciün’
» ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.