İzin Alan Rusya’nın İnsani Yardım Konvoyu Ukrayna’ya Giriş Yaptı

İzin Alan Rusya’nın İnsani Yardım Konvoyu Ukrayna’ya Giriş Yaptı

Gümrük sınır kapısı İzvarino’da işlemleri tamamlanan insani yardım taşıyan kamyonlar Ukrayna giriş yaparak Lugansk’a doğru yola çıktı. Geçtiğimiz günlerde Berlin’de bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları...

Gümrük sınır kapısı İzvarino’da işlemleri tamamlanan insani yardım taşıyan kamyonlar Ukrayna giriş yaparak Lugansk’a doğru yola çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Berlin’de bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları doğu Ukrayna’ya gönderilmek üzere sınırda bekleyen 280 araçtan oluşan yardım konvoyuna izin verilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı. Rus ve Ukrayna gümrük görevlilerinin kontrolünden geçen ve diğer işlemleri tamamlanan kamyonlar sırasıyla Ukrayna’ya giriş yaptığı ve Lugansk’a doğru ilerlemeye başladığı duyuruldu. Şimdiye kadar 60 kanyonun giriş izni aldığı belirtildi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün yardım yüklü araçları Rusya ve Ukrayna’nın güvenlik garantisi vermesinin ardından teslim alacağı kaydedilmişti.

Rusya’nın gönderdiği 280 kamyon yükte 400 ton tahıl, 100 ton şeker, 62 ton çocuk gıdası, 54 ton sağlık malzemesi, 12 bin uyku tulumu ve 69 adet jeneratör bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.