İttifak'tan 15Temmuz sergisi

İttifak'tan 15Temmuz sergisi

İttifak Holding, milletin birlik ve bütünlüğüne kast eden hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un birinci yıl dönümde anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

İttifak Holding tarafından Ressam-çizer Şafak Tavkul’un 15 Temmuz’u bir destan olarak aktardığı çizimlerinin yer aldığı eserler, 12 Temmuz’da Kulesite’de yapılan açılış töreniyle ziyaretçilere açıldı. Şahit olduğu olayları o anda çizen ve bu yanıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Şafak Tavkul’un eserleri; 15 Temmuz 2016 tarihinde darbecilere karşı direnmek için Çengelköy’de sokağa çıkması ve açılan ateş sırasında sipere yatarak yanındaki deftere tanık olduğu olayları çizmesiyle ortaya çıktı.

15 TEMMUZ ANISINA 250 ÇINAR DİKİLECEK

Sergi açılışına Ak Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sanatçı Şafak Tavkul ve birçok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Serginin açılış töreninde konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, “Bugün 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında yaptığımız anlamlı bir sergi için buradayız 15 Temmuz’un herkes için farklı anlamları var. Bizim için bambaşka bir anlamı var. O gün, en önemli projelerimizden bir tanesi olan Zermeram projemizin temelini attığımız gündü. Temelini attık, akşamında ülkemiz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Ülke tarihinde görmediğimiz hain bir girişim yaşadık.  İttifak Holding olarak 2016 faaliyet raporumuzda sanatçımız Şafak Tavkul’un eserlerinden bir kısmını kullanmıştık. Bugün de burada 55 adet eseri Konyalı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Yine o gecenin anısına, 15 Temmuz’da temel atma programı yapmış olduğumuz Zermeram projesine 249 tanesini şehitlerimiz anısına, bir tanesini de milletimizin birliğini temsil etmesi için dikiyoruz. İnşallah 250 çınarla 15 Temmuz’u ölümsüzleştirme arzusundayız” şeklinde konuştu. Sanatçı Şafak Tavkul’a eserlerinin sergilemesi konusunda gösterdiği yakın alaka için teşekkür eden Sözbir, “Şafak Bey’i, ortaya koyduğu bu eserlerle 15 Temmuz’un gelecek nesillere aktarılması için bir sanatçı olarak üzerine düşen sorumluluğu layığınca yerine getirdiği için tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesine dair hafızalarımıza kazınan en önemli gelişmeleri kendi üslubu ile yorumlayarak çok etkileyici eserler meydana getirmiş. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

‘15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ’

Serginin açılışında konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, sergi, “Hepimiz biliyoruz ki 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ terör örgütü mensubu teröristler hem devlete hem de millete saldırdılar. İnşallah bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın millete seslenişi millette karşılık bulmuş, millet sokakları caddeleri doldurmuş, bu hain darbe girişimine karşı halk adeta tanka, topa, tüfeğe, helikoptere, uçağa karşı gövdesini siper etmiş ve bu ülkeyi kurtarmıştır. Kazanan Türkiye olmuştur, kazanan demokrasi olmuştur. Tekrar bizlere bu sergi vesilesiyle 15 Temmuz’u hatırlatan İttifak Holding’in değerli başkanına, değerli yönetim kurulu üyelerine ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş 15 Temmuz şehitlerimiz için dua okudu. Duanın ardından kurdele kesimi yapılarak sergilenen eserler ziyarete açıldı. Eserler, 16 Temmuz Pazar gününe kadar Kulesite etkinlik alanında görülebilecek.

ŞAFAK TAVKUL KİMDİR?

Aslen Konyalı olan Şafak Tavkul, 1963 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji’nden sonra, M.S.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde 4 yıl, Endüstri Tasarım, İç Mimarlık ve Heykel Bölümlerinde birer yıl eğitim gördü. Üniversitede animasyon ve illüstrasyon dersleri veren Tavkul, Türkiye’de ilk ve tek Storyboard Sergisi açan sanatçıdır. 1991 yılında Çocuk Vakfı tarafından, çocuk dünyasına en iyi hizmet eden 40 kişiye verilen hizmet ödülü, çizgi filmdalında Şafak Tavkul’a verildi. Çocuğun Duası adlı kitap çalışmasıyla Çocuk Edebiyatçıları Birliği “En İyi Resimli Çocuk Kitabı Ödülü”ne layık görüldü. Şafak Tavkul evli ve 2 çocuk babasıdır.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.