'İstihdama katkı sağladık'

'İstihdama katkı sağladık'

HKMO Konya Şubesi Başkanı Harita Yüksek Mühendisi Doç.Dr. Fatih İşcan, “Özel sektörün teknik eleman ihtiyacının karşılanması ve yeni mezun genç meslektaşlarımıza iş bulma konusunda sıkı çalışmalar yaptık” dedi

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi Başkanı Harita Yüksek Mühendisi Doç.Dr. Fatih İşcan, “Özel sektörün teknik eleman ihtiyacının karşılanması ve yeni mezun genç meslektaşlarımıza iş bulma konusunda sıkı çalışmalar yaptık” dedi. 24 yıldır mesleğin gelişiminin sağlanması, meslektaşların haklarının korunması ve geliştirilmesi işlevlerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdüren (HKMO) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nda 13. dönem yönetim kurul ve delege listesi seçim için onaya sunuldu.13. Genel kurulda tek liste ile seçime girildi. Olağan Genel Kurulu başladı. Genel Kurulda ilk olarak divan kuruldu. Seçimde tek aday 12. dönem Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi Başkanı Harita Yüksek Mühendisi Doç.Dr. Fatih İşcan oldu. Kurul toplantısında konuşan İşcan, yaptıkları teknik, sosyal ve kültürel etkinlikler ile meslektaşlarının ve meslektaşlarının aileleri ile birlikte olmaya çalıştıklarını ifade etti.

ÖZEL SEKTÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Tüm üyelerinin oda çalışmalarına katılım sağlaması için uğraş verdiklerini belirten İşcan, özellikle özel sektör sorunları üzerine eğildiklerini ve özel sektörün birlikteliği noktasında çok fazla mesai harcadıklarını söyledi. İşcan, konuşmalarına şöyle sürdürdü: “Mesleki faaliyet alanlarımız ile ilgili her türlü kısıtlamaya karşı kararlılık ile mücadele ettik ve ayrıca çalışma alanlarımızın artırılmasına yönelik her türlü çabayı gösterdik. Kamu kurumları ve yerel yönetimler ile görüşerek mesleğimiz ve meslektaşlarımızın çıkarları doğrultusunda çalışmalar yürüttük. (TMMOB) Türkiye Makine Mühendisleri Odası Başkanlığına bağlı diğer odalarla dayanışma ve işbirliği içerisinde olduk. Özel sektörün teknik eleman ihtiyacının karşılanması ve yeni mezun genç meslektaşlarımıza iş bulma konusunda destek ve katkı vermeye çalıştık. Sadece seçim sürecinde değil dönem dönem hem özel sektördeki meslektaşlarımızı hemde kamu sektöründeki meslektaşlarımızı ziyaret etmeye çalıştık ve iyi kötü günlerinde her zaman yanlarında olduk. 2 yıl boyunca yorucu, zahmetli ve bir o kadar zevkli ve heyecanlı bir çalışma dönemi geçirdik. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sayesinde oldukça fazla olumlu dönüşler aldık. Bu bağlamda meslektaşlarımdan aldığımız destekle 13. dönem yönetim kuruluna yeni yüz ve büyük bir heyecanla tekrar adayız. Sizlerin desteği ve katkısı ile bu dönemde de daha güçlü bir yönetim sergileyeceğimize inanıyoruz.” Bugün yapılan oylamanın ardından yeni dönemdeki HKMO Konya Şube Başkanı ve yönetimi belli olacak.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.