İşte vekillerin karneleri

İşte vekillerin karneleri

Meclis'teki yasama ve denetim faaliyetlerine göre Konya'nın en çalışkan Milletvekili Mustafa Kalaycı oldu.

Meclis'teki yasama ve denetim faaliyetlerine göre Konya'nın en çalışkan Milletvekili Mustafa Kalaycı oldu. CHP'li Atilla Kart ikinci, MHP'li Faruk Bal ise üçüncü sırada yer aldı. İktidar partisinde en çok çalışan vekil Mustafa Baloğlu, Meclise en az uğrayan vekil ise Cem Zorlu oldu

MUHALEFET ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatile girdi. AK Parti, MHP ve CHP'den seçilen 14 milletvekili, Konya'yı Ankara'da temsil ediyor. Konyalılar'ın Meclis'e gönderdiği milletvekillerinin 3 yıllık karnelerine bakıldığında MHP’li vekillerin ve CHP'li vekilin muhalefet konumlarından dolayı yoğun bir çalışma temposu içinde oldukları görülüyor. TBMM'de 14 vekille temsil edilen Konya’da en çalışkan vekil Mustafa Kalaycı. AK Partili vekillerin genel olarak yasama çalışmalarını tamamen hükümet politikalarına göre yaptığı ve ekstra çalışmalarda bulunmadığı dikkat çekiyor.

MUSTAFA KALAYCI EN ÇOK ÇALIŞAN

Vekillerin 2011 Genel Seçimleri'nden bugüne kadar yapmış oldukları yasama (kanun teklifi) ve denetim (yazılı ve sözlü soru önergesi) ile ilgili çalışmalarına göre MHP’li Mustafa Kalaycı'nın zirvede olduğu görülüyor. Kalaycı'yı CHP’li Atila Kart takip ederken, MHP’li Faruk Bal ise üçüncü sırada yer aldı. İktidarın en çok çalışan vekili ise Mustafa Baloğlu. Konya'nın sağlık yatırımlarından sorumlu vekili Baloğlu, genel kurulda 17 kez konuştu. En az çalışan vekiller ise Mustafa Kabakcı ve Cem Zorlu.

DEVAMSIZLIK KARNESİ BELİRLENDİ

2011 seçimlerinden 2014'ün ilk 3 ayına kadar olan dönemde milletvekillerinin devamsızlık karnesi de belirlendi. TBMM'den alınan devamsızlık cetveline göre Meclise en az uğrayan vekil ise Cem Zorlu. Vekil Zorlu, 98 oturuma katılmadı. İkinci sırada ise Ayşe Türkmenoğlu var. Türkmenoğlu, 55 oturuma katılmadı. Gülay Samancı ve Mustafa Kalaycı ise 52 oturuma katılmadı.

Devamsızlık sayılarına alınan izin, rapor ve yapılan görevlendirmeler de dahildir.

 

TBMM web sayfasında yer alan bilgiler ışığında Konya milletvekillerinin karnesi ise şöyle:

 

Mustafa Kalaycı (MHP)

2 dönemdir vekillik yapıyor. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri 50, İmzası bulunan kanun teklifleri 97. Sahibi olduğu sözlü soru önergeleri yok. Sahibi olduğu yazılı soru önergeleri ise 93. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri yok. İmzası bulunan genel görüşme önergeleri 1. İlk imza sahibi olduğu meclis soruşturma önergeleri yok. İmzası bulunan meclis soruşturma önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri 7, imzası bulunan meclis araştırma önergeleri ise 332. İlk imza sahibi olduğu gensoru önergeleri yok. İmzası bulunan gensoru önergeleri 2, genel kurul konuşmaları 124.

 

Atilla Kart (CHP)

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri 5, imzası bulunan kanun teklifleri 15, sahibi olduğu soru önergeleri 165, ilk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri yok. İmzası bulunan genel görüşme önergeleri 2, ilk imza sahibi olduğu meclis soruşturma önergeleri yok. İmzası bulunan meclis soruşturma önergeleri 1, ilk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri 4, imzası bulunan meclis araştırma önergeleri 147, ilk imza sahibi olduğu gensoru önergeleri 1. İmzası bulunan gensoru önergeleri 3. Kart, 32 kez genel kurulda konuştu.

 

Faruk Bal (MHP)

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifleri 3, sahibi olduğu sözlü soru önergeleri yok. Sahibi olduğu yazılı soru önergeleri 1, ilk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri, imzası bulunan genel görüşme önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis soruşturma önergeleri, imzası bulunan meclis soruşturma önergeleri bulunmuyor. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzası bulunan meclis araştırma önergeleri 109, ilk imza sahibi olduğu gensoru önergeleri yok, imzası bulunan gensoru önergeleri yok. Genel kurul konuşmaları 155.

 

Mustafa Baloğlu (AK PARTİ)

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri 2. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 30. Sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İmzası bulunan gensoru önergesi olmayan Baloğlu, şimdiye kadar mecliste 17 kez konuştu. Bu sene içerisinde ise sadece 1 kez mecliste konuştu.

 

Mustafa Akış (AK PARTİ)

Akış’ın ilk imza sahibi olduğu kanun teklifleri henüz bulunmuyor. İmzasının bulunduğu kanun tekliflerin sayısı ise 14. Bu imzaların 3’ünü 2014 yılında yaptığı görülüyor. Vekilliği boyunca henüz sözlü soru önergesi vermeyen Akış, ayın şekilde yazılı soru önergesi de vermedi. Milletvekilinin ilk imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergesi ile imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri de yok. Meclis soruşturma görevinde de imzası bulunmayan Akış’ın meclis araştırma görevinde 1 imzası bulunuyor. Gensoru önergesi de vermeyen Akış, vekilliği boyunca sadece 4 kez genel kurul konuşmasında bulundu.

 

Mustafa Kabakcı (AK PARTİ)

23. ve 24. dönem milletvekili. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifi yok. İmzasının bulunduğu teklifler ise 5. Sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergeleri 3, İmzası bulunan gensoru önergesi olmayan Kabakcı’nın toplam 6 konuşması bulunuyor. Bu yıl içerisinde ise hiç konuşması bulunmuyor.

 

Kerim Özkul (AK PARTİ)

3 dönemdir milletvekilliği yapıyor. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri sayısı 2, İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 25, sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri 1, İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergeleri 6, imzası bulunan gensoru önergesi olmayan Özkul’un mecliste sadece geçen yıl 1 kez konuştu.

 

Gülay Samancı (AK PARTİ)

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 11, sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri ve ilk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergesinin sayısı 2, imzası bulunan gensoru önergesi olmayan Samancı’nın mecliste 5 konuşması bulunuyor. Bu sene meclis konuşması yok.

 

Harun Tüfekçi (AK PARTİ)

3 dönemdir vekillik yapıyor. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 11, sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergesinin sayısı 6, imzası bulunan gensoru önergesi olmayan Tüfekçi, mecliste 8 defa konuştu. Bu sene meclis konuşması yok.

 

Ayşe Türkmenoğlu (AK PARTİ)

2 dönemdir vekillik yapıyor. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 10, sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri ve ilk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergesinin sayısı 5, imzası bulunan gensoru önergesi olmayan Türkmenoğlu'nun mecliste toplam 18 konuşması bulunuyor.

 

Hüseyin Üzülmez (AK PARTİ)

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 6, Sözlü ve Yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri ile imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergesinin sayısı 4, imzası bulunan gensoru önergesi olmayan Üzülmez’in toplam 7 konuşması bulunuyor. Bu yıl içerisinde de herhangi bir konuşması yok.

 

İlhan Yerlikaya (AK PARTİ)

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 15, sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis soruşturması önerge sayısı 2, İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergesinin sayısı 10, imzası bulunan gensoru önergesi olmayan Yerlikaya’nın toplam 5 konuşması bulunuyor. Bu yıl içerisinde genel kurulda konuşması bulunmuyor.

 

Cem Zorlu (AK PARTİ)

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri yok. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı 9, sözlü ve yazılı soru önergesi yok. İlk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri ve imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri yok. İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis soruşturması önerge sayısı 2, İlk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri yok. İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergesinin sayısı 6, İmzası bulunan gensoru önergesi olmayan Zorlu’nun 2011 ve 2013 yılında birer defa olmak üzre toplam 2 meclis konuşması bulunuyor.

Not: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ele alınmadı.

KERİM ATICI-MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum