İş makinaları sertifikaları Şafakta

İş makinaları sertifikaları Şafakta

23 yıllık tecrübesiyle sektörde öncü olan Şafak Operatörlük ve Sürücü Kursu, yeni ve sıfır makinalarla iş makinası sertifikası veriyor

Sürücü Kursu sektöründe 1989 yılında kurulan ve sürücü sertifikası vererek Konya’da belirli bir aşamaya gelen Şafak Operatörlük ve Sürücü Kursu,  2004 yılından itibaren iş makineleri kullanım belgesi vermeye başladı. İlk olarak Biçerdöver belgesi veren ancak yeni çıkan iş güvenliği yasası nedeniyle tüm iş makinası kullananlardan istenen belgeler nedeniyle Şafak Operatörlük-Sürücü Kursu’da tüm iş makinaları için sertifika kursları düzenledi. Bu yıl Safir’in eski kurucularından Ahmet Beyaz tarafından devralınan Şafak Operatörlük ve Sürücü Kursu, faaliyetlerini müşteri memnuniyeti esaslı olarak sürdürüyor.
Amaçlarının iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak ve bu nedenle de verdikleri sertifikalarla iş bulmalarında avantajlı hale getirmek olduğunu söyleyen Kurum Müdürü Feti Genç,
Konya'da bir ilk olarak 2004 yılından itibaren Biçerdöver sertifikası vermeye başladıklarını belirtti.  Sertifika kursunun 15 gün ve 1 ay sürdüğünü daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği sınav neticesine göre başarılı olanlara belge verildiğini ifade eden Kurum Müdürü Feti Genç, kullanım sertifikası verdikleri araçları şöyle sıraladı: “Biçerdöver, Kazıcı Yükleyici (Beko Loader), Ekskavatör (Kazıcı), Yükleyici (Loader), Dozer, Greyder, Forklift, Vinç, Delik delme (Sondaj), Zemin süpürme, iş kamyonları (Kaya, toprak, beton, bidanjör, çöp kamyonları), Zemin sıkıştırma (silindir) ve raylı tavan vinç.”
En fazla ilginin forklift ve kazıcı yükleyici ekskavatör ile iş kamyonlarına olduğunu söyleyen Genç, meslek edindirme kursları gibi hizmet verdiklerini çünkü verilen belgelerin KPSS sınavlarında önemli bir katkı sağladığının altını çizdi. İş makinaları eğitimlerinin hafta içi ve hafta sonu Saraçoğlundaki eğitim pistinde uygulamalı olarak verildiğini de hatırlatan Kurum Müdürü Genç, eğitmenlerin deneyimli makina mühendislerinden ve uzman makina operatörlerinden oluştuğunu belirtti.
Tüm araçların kendi demirbaşları olduğunun da altını çizen Genç, “Kanunen operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinası kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler yasa gereği 7/7583 sayılı iş emniyeti ve iş güvenliği tüzüğü ve 1475 sayılı iş kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar. Bu nedenle ilgili vatandaşlarımız operatörlük kurslarımıza katılarak belgelerini almaları gerekiyor. Biz Şafak Operatörlük ve Sürücü Kursu olarak hizmetlerimizi eksiksiz yerine getirmek için varız ve devam edeceğiz” dedi.
Son olarak sürücü kursları hakkında da bilgi veren Feti Genç, “Otomobillerimiz 2012 model olup kendi pistimizde uygulamalı eğitim veriyoruz. Uzman ve tecrübeli ekibimiz ile sürücü adaylarına eğitimlerimizi eksiksiz veriyoruz. Ayrıca Simülatörlü direksiyon eğitiminde Konya’da uygulayan ilk kurs biziz. Simülatörlü eğitim sistemi ile kursiyerlerimize ön bilgiler veriyoruz. Çünkü gerçek eğitim gibi olmasa da temel eğitim olarak sağlıklı bir sistemdir. Ayrıca kursumuzda bayanlara özel bayan eğiticilerle direksiyon eğitimi veriliyor” diyerek hizmet ve yeniliklerde farklılıklar için var olduklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.