İhtiyaç sahibi öğrenciler için kermes

İhtiyaç sahibi öğrenciler için kermes

Her ay birbirinden farklı dernekler Kayalı Park Eski PTT Binası Önü'nde açtıkları kermesle ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelere yardım topluyor

Kayalı Park Eski PTT Binası Önü'nde kermes açan Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyor.  Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin kermesi 29 Kasım'a kadar açık kalacak.

Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin Başkan Yardımcısı Emrah Yakut, “Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Seyda-i Muhammed El-Konyevi öncülüğünde ve onun teşviki ile kuruldu. Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak eğitim ve öğretim faaliyeti gösteren öğrencilere yardım ediyoruz. Kur'an Kursları, öğrenci yurtları ve evlerimiz bulunmaktadır. Bu yurtlarımızda mümkün olduğunca ilim konusu başta olmak üzere birçok konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Maddi ve manevi olarak elimizden geldiğince öğrencilere yardımcı oluyoruz. İl dışından gelen öğrencilerimize evler açarak onlara yardımcı oluyoruz. Şu anda yurdumuzun yapımı tamamlandı. Ufak tefek eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. 'Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik' projesi kapmasında projelerimizi sürdürüyoruz. Gençlerimizi madde bağımlısı olmaktan kurtarıyoruz. Onların ilim ışığında ilerlemelerini sağlıyoruz. Böylece vatanımıza ve milletimize layık birer evlat yetiştirmeye çalışıyoruz. Konya'da çeşitli mahallelerde ve ilçelerinde okuma salonlarımız mevcut. Bu okuma salonlarında ise toplumun en alt kesimlerine ulaşıp orada yardıma muhtaç olan tüm herkese ulaşıyoruz. Onları bu okuma salonlarımızda maddi ve manevi yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Ayrıca dernek olarak Gülistan adlı dergimizi çıkarıyoruz. Bu dergimizi hem ülkemizde hem de yurt dışında okuyuculara ulaştırıyoruz” dedi. Emrah Yakut, Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak açtıkları kermesten gelen para ile öğrencilere burs vereceklerini söyledi. Yakut, konuşmasına şöyle devam etti: “Açtığımız bu kermesle iyi bir maddi gelir elde edip şu anda açacağımız öğrenci yurdunda , şu anda faaliyet gösteren öğrenci evlerimizde, burs verdiğimiz üniversite öğrencileri için  ve derneğimizin giderlerinde kullanmayı planlıyoruz. Şu anda kermesimize ilgi oldukça yoğun. İnsanlar yaptığımız ve yapacağımız projeleri duyunca bir nebzede olsa taşın altına ellerini sokmak istiyorlar. Bizde böyle kalabalığı görünce oldukça mutlu duyuyoruz. Kermesimizi 9 Kasım'da açtık 29 Kasım tarihine kadar burada kermesimiz devam edecek. 20 gün boyunca elde edilen gelirle elimizden geldiğince  Reyhani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak ilim konusunda herkese yardımcı olamaya çalışacağız.”

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.