İflas eden 26 yıllık meşhur tekstil firması 7 bin liraya satıldı!

İflas eden 26 yıllık meşhur tekstil firması 7 bin liraya satıldı!

Türkiye'de artan iflaslardan sonra ilginç bir satışa imza atıldı. İflas eden tekstil firması sadece 7 bin liraya satıldı.

Türkiye, küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Son yıllarda durmayan enflasyonun sonucunda birçok firma sıkıntı yaşamaya başladı. Banka kredileriyle durumu kurtarmaya çalışanlara ise finansman engeli çıktı. Faiz oranları yükseldiği için firmalara istenilen miktarda krediler verilmiyor. Üretim yapan firmalar bu yüzden zora giriyor. Tekstil sektöründe devam eden krizin sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

fabirka-aa.jpeg

1995 YILINDA KURULAN FİRMA KRİZE DAYANAMADI

Bursahakimiyet.com.tr'de yer alan habere göre, 1995 yılında Bursa’da faaliyete başlayan tekstil firması krize yenik düştü. 2021 yılında iflas eden firma ile ilgili karar verildi. Bursa İflas Dairesi şirkete ait marka hakkının satılacağını duyurarak açık artırmaya koydu. 7 bin 325 TL'den satışa sunulan marka için sadece bir teklif yapıldı. Fun Tekstil markası açık artrıma sonucunda 7 bin 350 TL'ye satıldı.

iflas-333.jpeg

NASIL İFLAS ETMİŞTİ?

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, "Davacı Sedat Karayazgan ve Fun Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi (Ticaret Sicil No:47327), (Vergi Kimlik No:3880097824)’nin mahkememizde görülmekte olan konkordato davası nedeniyle; Davacıların konkordato projesi tasdik talebinin reddine, davacı FUN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No:47327), (Vergi Kimlik No:3880097824) ‘nin borca batık olması nedeniyle 29/04/2021 tarih ve 14:55 itibariyle iflasına, kesin mühlete ilişkin tüm yasada ön görülen sonuçların kendiliğinden sonlandığının konkordato komiseri Neslihan Yılmaz’ın komiserlik görevinin sonlandığının, ve mahkememizce alınan tüm tedbir kararlarının kaldırıldığının açıklanmasına, Kararın İİK.288 md’si uyarınca ilan olunur." açıklamasıyla iflası duyurmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi