Hz. Mevlana'nın evi ne zaman yapılacak?

Hz. Mevlana'nın evi ne zaman yapılacak?

2011 yılında yeri tespit edilen ve müze yapılacağı söylenilen Hz. Mevlana'nın evi ve türbesinin geçen 6 yıla rağmen neden henüz yapılmadığı merak ediliyor. Söz konusu alana yapılacak müzenin Konya ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor

Yapılan araştırmalarla birlikte 2011 yılında Hz. Mevlana'nın evi ve medresesi bulundu.  Yanında bir de Karasungur Medresesi ve türbesinin yer aldığı tespit edildi. Yeri tespit edildikten 3 yıl sonra yani 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi, alanın mülkiyetini müze yapmak için üzerine aldı. Arsadaki bina 2014 yılında,  Karasungur medresesinin önündeki bina ise 2 yıl yıl istimlak edilip, yıkıldı.

KONYA TURİZMİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

Hz. Mevlana'nın adı, dünyanın dört bir yanında yayılmaya devam ediyor.  Mevlana'nın kabrini her yıl yüzbinlerce insan ziyaret ediyor. 2015 yılında 2 milyon 581 bin 5 turist ile ziyaretçi rekoru kırılmıştı. 2016 yılında yaşanan olaylar ile birlikte ziyaretçi sayısında bir azalış olsa da yerli ve yabancı turistlerin birçoğu Hz. Mevlana hakkında daha çok bilgiye sahip olmak istiyor. Konya'ya gelen turistlerin bazıları; türbeyi ziyaret etmeden, 2011 yılında yeri tespit edilen Hz. Mevlana'nın evini ziyaret etmek istiyor. Müzenin geçen 6 yıla rağmen yapılmaması, turistler tarafından üzüntü ile karşılanıyor. Müzenin yapılması durumunda Konya'ya gelen ziyaretçi sayısında artış, bu artış ile birlikte ekonomik kazanım da elde edileceği düşünülüyor.

BELEDİYE AÇIKLADI: PROJEYİ YÜRÜTÜYORUZ

Büyükşehir Belediyesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre Hz. Mevlana'nın evinin ve türbesinin tespit edildiği bölgede bir proje yürütüldüğü belirtildi. Şems Yolu projesi ile mahallede kamulaştırma çalışması yapılacağı söylendi. Kışla Caddesi civarında yeni bir Mevlana Müzesi'nin yapılacağı aktarıldı. Bölgedeki çalışmaların uzun bir zaman alacağı ve Mevlana'nın evi yapılarak, Şems türbesine kadar, bölgede yürüyüş yolu yapılacağı iletildi.

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum