Hizmetlerde eksiğimiz olmadı olmayacak

Hizmetlerde eksiğimiz olmadı olmayacak

Hüyük ilçesini ziyaretimizde belde gezileri oldukça verimli geçti. Bu beldelerden birisi de Kıreli Beldesi oldu.

Kıreli Beldesi Belediye Başkanı Ali Mermer, yaptığımız söyleşiye kasabanın belediye hizmetlerinden yana eksik kalan hiçbir hizmetlerinin olmadığını bundan sonrada olmayacağını ifade ederek başladı.
Başkanım ilk olarak kendinizden bahseder misiniz?
Öncelikle Konya TV ve Merhaba Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Kasabamızın tanıtımında öncülük ediyorsunuz. 1950 yılında Kıreli kasabasında doğdum. 2004 yılında Kıreli Beldesi’ne başkan seçildim. Çalışmalarımıza ilk olarak belediyeden başladık. Hizmet binamızı iyi bir şekilde dizayn ettik. Daha sonra hizmetimizi genele yayarak devam ettirdik. Buraya hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Çalışma sisteminiz nasıl işliyor?
Çalışmalarımızda sürekli olarak yeniliklere bakıyoruz. Geçmişte yapılanlara değil geleceğe bakıyoruz. Sürekli geleceğimizi konuşuyoruz burada. Meclis üyelerimizle birlikte uyum içerisinde çalışmaya başladık. Kesinlikle bu güne kadar hiçbir zaman aykırı bir ses çıkmamıştır. Herkes memleketi için çalışmıştır, çalışıyor. Bu da hem benim, hem de vatandaşımızı mutlu ediyor. Beldemizde iyi bir ahlak ve buna bağlı huzur var. Burada hiçbir zaman senlik, benlik olmadı, bizlik oldu. Bu nedenle de halkımızla bütünüz. Çalışmalarımız övgüyle bahsediliyor. Eksik yönlerimiz de tenkit edilmektedir. Ama yapıcı tenkittir bu. Kasabamızda göreve geldiğimizde bir metre asfalt, bir metre yol yoktu. Bizden önce alt yapı başlamıştı ama çok gelişme yoktu. 36 kilometrelik bir kanalizasyon işlemi yaptık. Yeni bir yerleşim bölgemiz var, onun dışında bitti. Burayı da İller Bankası’ndan destek alarak yaptıracağız. İnşallah hibe gelir de en kısa sürede tamamlarız. Bunun dışında önemli bir eksiğimiz yok.
Üst yapı çalışmalarına önem veriyoruz
Üst yapıya geldiğimiz zaman burada da bir sıkıntı yok. Kasabamızın caddelerinde, sokaklarında, çamur, çöp bulunmamaktadır. Kasabamızın halkı sürekli burada ikamet etmektedir. Bu nedenle günde 4 kamyon çöp alınmaktadır. Eğitim ve öğretim çalışmalarımız da hızla sürüyor. Üzerimize düşen her görevi yapıyoruz. Okul idareleri ve okul aile birlikleri ile uyumlu biçimde çalışmalıyız. Belediyemizin yapabileceği her türlü yardımı yapıyor ve oradaki iş verimliliğin artmasını sağlıyoruz. Hayır kurumları ile ilgili olsun, camilerle ilgili olsun her türlü çalışmaya elimizi uzatıyoruz.
Belediye hizmetlerinde eksik kalan bir hizmetimiz yok
Burada ben şunu da vurgulamak istiyorum, kasabamızın belediye hizmetlerinden eksik kalan hiçbir hizmeti yok. Şu ana kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Örneğin biz gelmeden önce burada çöp toplanmıyordu. Ama şimdi personelimiz tarafından konteynırlar düzenli olarak alınıyor. Kasabamıza 10 bin metre kareden daha büyük bir mesire alanı yaptık. Bu mesire alanına geçmişte hizmet etmiş olan belediye başkanlarımız adına çeşmeler yaptırdık. Şelaleler yaptırdık. İnsanın rahat ve huzur bulması, eğlenmesi ve çeşitli etkinlikler yapması için her türlü şartları hazırladık. Belediyemiz şu anda ben dahil 18 personelle halkına hizmet etmektedir. Haziran 1966 yılında belediyelik olan ilçemiz hizmetlerine devam etmektedir.
Beldemizin tarihi 800’lü yıllara kadar uzanıyor
Kıreli 800’lü yıllardan bu yana var olan bir yerleşim birimidir. Osmanlı döneminde Beyşehir Sancağı’na bağlıdır. 1942 yılına kadar da nahiye olarak var olmuştur. Kıreli kasabasının halkı çok çalışkandır. İnsanımız birbirini sever, sayar, paylaşmayı sever. Gelir kaynakları ise tarım ve hayvancılık ile kısmen balıkçılıktır. Vatandaşlarımız hem sulu tarımla hem kuru tarımla uğraşır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.