Hikâye yarışması sonuçları açıklandı

Hikâye yarışması sonuçları açıklandı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen ve geleneksel hale getirilen hikâye yarışmasının altıncısına ait sonuçlar açıklandı.

Yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili bilgi veren Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV)  Genel Başkanı Ecevit Öksüz şunları söyledi: “TİMAV olarak ilkini 2012’de düzenlediğimiz geleneksel hikaye yarışmamızın bu yıl altıncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışmamızı 2016-2017 eğitim öğretim yılında “15 Temmuz” temasıyla düzenledik.  15 Temmuz’un İmam Hatip Liseli gençlerin gönüllerinde ve dimağlarında bulduğu karşılığı hikaye yarışmamızda da görmek istedik. Gelen hikâyeleri incelediğimizde de 15 Temmuz’un genç gönüllerde nasıl yaralar açtığını da, destansı bir kahramanlıkla genç zihinlerde nasıl yer bulduğunu da yakinen müşahede ettik. “O gün tarih yazanları bugün tarihe yaz” diyerek 15 Temmuz’a dair hikayeleri derlemek amacıyla çıktığımız 6. Geleneksel Hikâye Yarışması duyurumuz, Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liselerimize ulaştırılmış ve yarışmamıza yüzlerce eser başvuruda bulunmuştur. Vakfımıza ulaşan yüzlerce hikâye, ön değerlendirme ve ön jüri elemesinden geçtikten sonra asıl jürimize tevdi edilmiştir. Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar, Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman’dan oluşan jürimizin puan usulü ile değerlendirmeleri sonucu yarışmamızda dereceye giren eserler belirlenmiştir.

Dereceye giren öğrencilerimizi özverili ve gayretli çalışmaları neticesinde elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ediyoruz. Ayrıca yarışmamıza eser gönderen yüzlerce İmam Hatip Liseli gencimizi de emek ve gayretlerinden ötürü can u gönülden kutluyoruz. Dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri 21 Eylül 2017 Perşembe günü Konya’da yapılacak ödül töreninde takdim edilecektir.

Ayrıntılı bilgi vakfımızın web sitesinden takip edilebileceği gibi, vakıf telefonlarımızdan da detaylı bilgi alınabilir.”

Dereceye giren öğrencileri şu şekilde:

Birinci: Mürüvvet Özpehlivan - Konya - Mümine Hatun Kız AİHL / “Bağla(n)ma” adlı

öyküsüyle…

İkinci  : Edanur Batum - Samsun - Emine-Ahmet Yeni Kız AİHL/ “Al Tülbentli Gelincik” adlı öyküsüyle…

Üçüncü: Bilge Sena Bulut - Trabzon - Trabzon Kız AİHL / “Fotoğraf Karesi” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Feyzanur Karaçalı - Adana - Yaşar Rukiye Kısacık AİHL / “DİNLİYORUM” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Fatime Önler - Şanlıurfa- Siverek Mehmet Ragıp Karcı Kız AİHL / “GECEYİ KARARTAN GECE” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Mihriban Gün - İstanbul- Uluslararası Pendik Kız AİHL / “KARAR” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Beyza Mutlu - İstanbul- Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu AİHL / “BULUT” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Nisa Eser - Yozgat - Sorgun AİHL / “KARA GÜN” adlı öyküsüyle…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.