Her keseye göre tespih var

Her keseye göre tespih var

Tesbih sevdalıları haftanın her günü kurulan pazarda buluşuyor. Koka, kehribar, oltu ve katalin gibi kaliteli tesbihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor. Pazardaki en pahalı tesbihin fiyatı ise 10 bin lira.

Daha önce Kapu Cami etrafında biraraya gelen tesbih meraklıları, artık haftanın her günü Eski Garaj'nın hemen bitişiğindeki parkta buluşuyor. Tesbih pazarını her gün yüzlerce tesbih tutkunu ziyaret ediyor. Kimi pazara tesbih satın almak için kimi de tesbih sohbeti yapmak için gidiyor. Pazarda tezgah açanların tamamı emekli. Tesbih satarak hem vakit geçiriyorlar hem de para kazanıyorlar. Tesbih fiyatları ise kalitesine göre değişiyor. Bazı tesbihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor. Araba fiyatına tesbih satan da var. 5 liraya da 10 bin liraya da tesbih satılıyor. Satıcılar güvenlik için değerli tesbihleri tezgaha koymuyor. Cebinde saklıyor. İsteyen olursa değerli tesbihleri çıkarıyorlar. 

Pazarda tezgah açanlardan bir tanesi de İhsan Turgut. Turgut yaklaşık 10 yıldır tesbih alım-satımı yapıyor. İşini severek yapan Turgut, değerli bir tesbih bulduğunda çok mutlu oluyor.

TAKLİT TESBİHLERE DİKKAT EDİN

Merhaba Şehir'e konuşan ve tesbihlerin her birisinin ayrı bir değere sahip olduğunu ifade eden Turgut, “Koka, kehribar, oltu ve katalin gibi cins tesbihler her zaman değerlerini koruyor. Bazı vatandaşlar ibadet için bazıları da stres atmak için tesbih çekiyor. Tesbihlerde ilk sırayı Kehribar alıyor. Kehribarı, Oltu takip ediyor. Konyalı tesbihçiler olarak bizim önem verdiğimiz tek şey dürüstlük ve kaliteli tesbih satmaktır. Çünkü tesbihten anlamayan bir kişiyi kandırmak çok kolay. Anlayanı zaten kandıramazsın. Bizim hedefimiz tesbihe merak salanlara en doğru şekilde yardımcı olmak ve bu işi hakkı ile yapmasına vesile olmak. Kehribar kokusundan, Koka çekirdeğinden Oltu ise parlaklığı ve taşından bilinir. Ama bunu herkes anlayamaz. Bu işe merak salanları bunun için uyarmak istiyoruz. Bilinmeyen tesbihçiden alış veriş yapmayın" şeklinde konuştu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.