Her darbe cinayettir!

Her darbe cinayettir!

Birlik Haber-Sen 10 No'lu Konya Şubesi, askeri darbe girişimini kınadı. Nedim Akan, “Her darbe bir cinayettir. Dinimizi ve milletimizi sömüren o hain FETÖ lideri bir an önce ülkemize iade edilmeli” dedi

Konya PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Birlik Haber-Sen Başkanı ve Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı Nedim Akan, her darbenin bir cinayet olduğunu belirtti. Akan, “Türkiye Cumhuriyeti acıyla, kanla ve gözyaşıyla kuruldu” dedi. “Peygamber ocağı olarak gördüğümüz, milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine girmiş azınlık bir grup vatan haini, ülkemize ve milletimizin iradesine, yine milletin parasıyla alınan uçaklarla, helikopterlerle, mühimmatlarla kast etmeye kalkışmışlardır” diyen Akan, “Bu hainlerin mensubu olduğu FETÖ terör örgütü üyeleri yıllarca devletimizin kurumlarına sızmış ve devletimizin kurumlarını ele geçirmeye çalışmışlardır. Binlerce fakülte mezunu, yüzlerce yüksek lisans mezunu insanın hayatlarını, geleceklerini ve emeklerini gasp eden soru hırsızları bütün devlet kurumlarına olduğu gibi TRT'ye de sızmışlardır.  Bizler Haber-Sen 10 No'lu Konya Şubesi olarak, olayın başladığı ilk saatlerden itibaren mesaj yoluyla üyelerimize çağrıda bulunarak darbe kalkışmasına direnmek için meydanlara davet ettik. Devletimizin birlik ve beraberliğine göz diken FETÖ, PKK, PYD, IŞİD gibi birçok terör örgütünü lanetliyor, yüce yaradanımıza topraklarımıza göz diken ve kanla beslenen bu örgütleri kahrü perişan etmesi için yalvarıyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa ülkelerinin demokrasiye, özgürlüğe ve millet iradesine kendi çıkarları çerçevesinden baktığını ve ABD'nin ikiyüzlülüğünü gösterdiğini dile getiren Akan, şunları kaydetti: “İkiyüzlüler, günlerce yapılan darbe girişimini kınamamışlar ve darbe girişimini meşrulaştıracak darbe girişimine kılıflar uydurmaya çalışmışlardır. Bunca vahşiliği ve insanlık dışı hareketleri yapan ABD, ülkemizde insanlarımızı katleden, vatanımızın ve milletimizin bütünlüğüne kast eden FETÖ terör örgütü elebaşını saklamakta. Bunula da yetinmeyip iade etmemek için, bütün olayların ortada cereyan etmesine rağmen o haysiyetsiz ve şeref yoksunu elebaşını bize vermemek için yazılı belge istemekte. Irak'ı varsayımlar üzerinden işgal eden ABD kendiyle çelişmektedir. Dinimizi ve milletimizi sömüren o hain FETÖ lideri bir an önce ülkemize iade edilmeli. Darbe karşısında kahramanca duran yüce milletimize şükranlarımızı sunuyor, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Diyoruz ki inadına demokrasi, inadına milli irade, inadına barış ve inadına kardeşlik.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.