Hem tıp profesörü hem profesyonel fotoğrafçı

Hem tıp profesörü hem profesyonel fotoğrafçı

Özel bir üniversitenin Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Öztürk, Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde fotoğraf sergisi açtı.

Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Öztürk bir taraftan tıp alanında başarılı çalışmaların altına imza atıyor diğer taraftan da çektiği fotoğraflarla sanatseverlerin beğenisini topluyor.

Öztürk son olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde açtığı sergi ile sanatseverlere buluştu. Serengeti, Amazon ve Pantanal gibi dünyanın dört bir yanındaki egzotik bölgelerde çekilen doğa ve yırtıcı hayvanların fotoğrafları sergiyi ziyaret edenlerin dikkatini çekti.

Çocukluğundan beri fotoğraf merakı olduğunu söyleyen Öztürk, üniversiteye gelinceye kadar bu sanata büyük bir heves duyduğunu üniversitede ilk fotoğraf makinesini aldığında ise çok mutlu olduğunu anlattı. 30 yıldır aralıksız fotoğraf çektiğini belirten Öztürk, çektiği fotoğrafların tehlikeli gibi durduğunu ancak rehberin sınırları dahilinde fotoğraf çekildiğinde herhangi bir güvenlik sorunun bulunmadığını anlattı. Aslana bir metreden daha yakın mesafede fotoğraf çektiğini ve bir sorun olmadığını kaydeden Prof. Dr. Gürkan Öztürk, Brezilya'nın Pantanal bölgesine bir doğa fotoğrafı gezisi sırasında bir jaguarın bir timsahı avlama anını çektiği fotoğrafın kariyerinde ayrı bir yerinin bulunduğunu ifade etti. Yırtıcı hayvanların insanlarla çok ilgilenmediğini hatırlatan Öztürk, bu hayvanların av için büyük bir sabırla beklediğini anlattı.

Fotoğrafın kendisi için bir tatil gibi olduğunu kaydeden Öztürk, sabahtan akşama kadar 15 kilogram yükle gezdiğini ancak herhangi bir yorgunluk duymadığını belirterek, amatör fotoğrafçılara ve fotoğrafa ilgi duyanlara bu alanda kendilerini geliştirebileceklerini söyledi.

Günümüzde imkanların arttığını kaydeden Öztürk fotoğrafın insanları pek çok açıdan iyi hissettirdiğini de vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.