Haydi Konya Dilek bebeğe sahip çık! 1 milyon 820 bin dolar toplanmalı

Haydi Konya Dilek bebeğe sahip çık! 1 milyon 820 bin dolar toplanmalı

SMA Tip1 hastası olan 3,5 aylık Dilek Çınar bebek, hastalığın olumsuz etkilerini daha sert hissediyor. Dilek bebeğin tedavisi için 1 milyon 820 bin dolar para gerekiyor. Valilik izni olan aile, bu paranın sadece yüzde 9'unu toplayabildi

SMA hastası çocuklar ve aileleri, tedavi masrafları için devletten ve vatandaştan destek bekliyor. Onlarca anne ve baba, yüksek ücretli tedavi masraflarını karşılayamadığı için çocuklarının gözleri önünde eridiğini söylüyor. Hastalığının ilerlememesi ve Dubai'de tedavi olabilmesi adına 2 ağustos itibarıyla yardım kampanyası başlatılan, doğuştan SMA Tip1 hastası olan Konyalı 3,5 aylık Dilek Çınar bebek de hastalığın olumsuz etkilerini daha sert hissediyor. Dilek için tedavi masrafının sadece yüzde 9'u toplanabildi. Ailenin tedavi umudu sürüyor. Hastalığın Dilek üzerindeki olumsuz etkisi her geçen gün artıyor. Minik Dilek, tedavi olarak hayata tutunmak istiyor.

4-1-11-001.jpg

1 HAFTALIKKEN SMA HASTASI OLDUĞUNU ÖĞRENDİK

Baba Ertan Çınar, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Dilek'i ne kadar erken tedavi için Dubai'ye götürebilirlerse, o kadar iyi olacağını söyleyen Ertan Çınar, “Allah, kimseyi çaresiz bırakmasın” dedi. “Allah, hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın” diyen Baba Çınar, “Allah, hiçbir anne ve babaya çocuğunun gözleri önünde erimesini göstermesin. Allah için bize yardımcı olun. Kızımın tedavisi için az çok demeden bize destek çıkın. Dilek artık sadece bizim değil, tüm Konya'nın hatta tüm Türkiye'nin çocuğu. Evlat mücadelemiz devam ediyor. Biz, kızımızın SMA hastası olduğunu 1 haftalıkken öğrendik. Topuğundan kan alındı ve SMA Tip1 hastası olduğu anlaşıldı” şeklinde konuştu.

AZ ÇOK DEMEDEN HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Konyalı olduklarını dile getiren Baba Ertan Çınar, çalışmadığını, ekonomik olarak da zorda olduklarına dikkat çekti. Tedavi için ilaç beklediklerini ama gelmediğini hatırlatan Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Valilikten iznimizi aldık. Hemen kampanya başlattık. Ağustos ayının 2'sinde kampanyamız başladı. Tedavi için 1 milyon 820 bin dolar gerekli. Biz, bu miktarın sadece yüzde 9'unu toplayabildik. Herkesten destek bekliyoruz. Az çok demeden bize destek olursa vatandaşlarımız çocuğumuzu tedavi ettirebiliriz. Gerekli olan tedavi masrafı ne kadar çabuk toplanırsa, biz de tedaviye ne kadar erken başlarsak o kadar iyi. Bir baba evladının hastalığında ne hissederse, aynısını hissediyorum. O acı anlatılamaz. Kızımın hareketlerinde meydana gelen yavaşlamayı görebiliyoruz. Tedavi için 3 yer var. Dubai, İsviçre, Almanya. Tedavide güzel sonuçlar alınıyor. Belirti olmadan gidilince bile yüzde 98 güzel sonuçlar alınıyormuş. Dilek, bizim ilk çocuğumuz. Allah için herkesin az çok demeden bize tedavi için destek olmasını bekliyoruz.”

DİLEK ÇINAR İÇİN YARDIM HESAPLARI

TR TR71 0021 0000 0008 9263 2000 02

USD TR60 0021 0000 0008 9263 2001 03

EUR TR33 0021 0000 0008 9263 2001 04

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.