"Hanyalı Konya" halkın sesi oldu

"Hanyalı Konya" halkın sesi oldu

İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi tarafından hazırlanan, içinde özel yazılar yer alan ve iki ayda bir okuyucuya sunulan; “Hanyalı Konya” mecmuasının, yeni sayısı da çıktı

İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesinin hazırladığı “Hanyalı Konya” mecmuasının ikinci sayısı çıktı. Düzenlenen toplantı ile “Hanyalı Konya” tanıtıldı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı  Durmuş Küçükşakalak, İstiklal Marşı Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci ve çok sayıda davetli katıldı. Program İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Genel Başkan Durmuş Küçükşakalak'ın yönettiği toplantıda derneğin Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci ve dernek üyesi Muammer Parlar söz aldı. Hanyalı Konya mecmuasının ikinci sayısında; Halksız Sosyalizm İslamsız İslamcılık Milletsiz Milliyetçilik, Biz Türkler ve Muhasipsiz Muhasebe, Sağır Suflör, Yerlilik: Ben Her Bahar Yeniden Aşık Olurum, Akla Karayı Seçmek, Hududullah, Yalancının Mumu, Gün battı Gavur Yattı gibi yazılar yer aldığı dile getirildi. Ayrıca mecmuanın iki ayda bir yayınlanacağı vurgusu da yapıldı.

3-1-017.jpg

MARŞIMIZI HAYATA YANSITMALIYIZ

İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı  Durmuş Küçükşakalak, İstiklal Marşı'nın iyi anlamlandırılması ve her mısrasının da akıllarda yer edinmesi gerektiğini vurguladı. Dernek olarak İstiklal Marşı ideolojisini el ile tutulur göz ile görünür hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Küçükşakalak, “Bu ideolojiyi hayatımıza ve öncelikle dilimize nasıl yansıtabiliriz bu konu üzerinde kafa yoruyoruz. İstiklal Marşı, konuların çerçevesini çizmiştir. Türk halkına bir program hediye ediyor.  Konya şubemiz bu anlamda önemli bir çalışmaya imza atmıştır” açıklamalarında bulundu.

HANYA'YI KONYA GÖSTEREBİLİYORUZ

İstiklal Marşı Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci de Hanyalı Konya'nın İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi'ne ait bir neşriyat olduğunu aktardı. Mecmuayı çıkarma amaçları ile ilgili de bilgiler veren Deveci, “Olduğumuz yerden yani Konya’dan başlayarak, vatanımızı tarassut ediyoruz” dedi.  Konya'nın zamanla İslam toprakların merkezi haline geldiğinin tespitine varıldığını ifade eden Deveci, “Adına ancak 19. asra gelindiğinde Osmanlı denebilmiş ve Devlet-i Aliyye, 13. asırda henüz bir beylikken uç beyliği icazetini Konya’dan almıştır.  Konya İslam topraklarına dahil olmadan, Hanya elimizden çıkmıştı. Buğzumuza müstahak olana Hanya’yı Konya’yı göstermek için 17. Hristiyan asrının ortasını beklememiz gerekiyordu. O günden beri, yaklaşık dört asırdır bize fenalık yapan fanilere, cümle görmemişlere Hanya’yı Konya’yı gösterebiliyoruz. Neşriyatımız 2 ayda bir çıkacak. Konya'da birkaç kitapçıda satışlarımız var. İlgi göreceğini noktasında umutlar taşıyoruz. Birinci sayımızı ve ikinci sayımızı 40 sayfadan oluşturduk. Türkçe ve Osmanlıca'yı harmanlayarak ortaya birşeyler çıkardık. ”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.