Hakk üstün tutulmalı

Hakk üstün tutulmalı

Özel Gençlik Temel Lisesi Müdürü Enes İlhan Post 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Post, mesajında, “Hakk’ın va Halkın taleplerini baş tacı yapılmalı” dedi

Enes İlhan Post mesajında, “23 Nisan 1920’de Ulusal Egemenliğin Sireti TBMM’nin Açılışının 97. Yıldönümü Vesilesi ile; 23 Nisan 1920’de Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin dualarla açılışının yıldönümünü coşku ile kutluyoruz. Hele 15 Temmuz garabetinden sonra Ulusal Egemenliğin ve Bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Önemli olan bir sistemin adı kadar, o sistem adı altında yapılan uygulamalardır. Bugün,  Küresel Irkçı Emperyalizm’in maşası bir takım terör örgütlerinin,  Kelime-i Tevhid bayrağıyla ‘İslam Devleti’ adını verdikleri düzen altında farklı mezheb ve inançlara yaşam hakkı tanımayıp, ‘İslam’ adına zulmetmesi ne kadar yanlış ise, ‘Demokratik Cumhuriyet’ beşeri nizamı altında yapılan ve yapılacak olan dayatma ve baskılar da aynı düzeyde kabul edilebilir değildir” dedi.

13-1-005.jpg

“Peygamber Efendimiz(SAV)’in gazvelerde ve bir takım önemli meselelerde ashabı ile istişarelerde bulunması, istişare ve kişisel görüşlere verdiği önem, bu sistemin İslam toplumunda ne denli önemsendiğini gösterir” diYen Post, sözlerin şöyle sürdürdü: “Bizim ilahi nizamımızda yer alan, İstişarede hayır vardır, ‘Aranızdaki meselelerde meşveret(istişare) ile karar veriniz.’ prensibi, modern eğitim bilimlerinde de ‘Akıl akıldan üstündür.’ anlayışı ile geliştirilen beyin fırtınası, altı şapkalı teknik ve ‘istasyon tekniği’yle, herkesin görüşünün önemsendiği, fikirlerini özgürce ifade edebilmesi, bir nevi ulusal egemenliğin örnek bir uygulamasıdır.Ulusal egemenliğe dayalı Cumhuriyet yönetiminde, çoğunluğun görüşü ile birlikte, azınlığın temsili de önem kazanır, her kesimin görüşlerine yer verilir.Yaklaşık 13 Asır boyunca İslam’a büyük hizmetler yapan, dünyaya gerçek manada adalet getiren bu asil milletin, bu hizmetinin en önemli sırrı“Halka hizmet Hakk’a hizmettir” , Yaratılanı Severim, Yaratandan Ötürü, Hükümdar hükümdar olmalı ki aç milleti doyura, çıplak milleti giydire, Ey Oğul! İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın ilkesinde gizli ise, bu gün de Hak ve adalet üzerine kurulu, Hakk’ın va Halkın taleplerini baş tacı yapan bir anlayışa her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğu aşikârdır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum