Gerilim tehlikeli boyutta!

Gerilim tehlikeli boyutta!

Sırçalı Medrese Caddesi üzerinde 4 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olay sonrası ortam gerildi. Türk vatandaşları artık sokakta yürüyemez hale geldiklerini belirterek sosyal medyadan örgütlenerek tehlikeli senaryolar oluşturuyor

Geçtiğimiz günlerde Şükran Mahallesi Sırçalı Medrese Caddesi üzerinde bulunan ve Türk vatandaşına ait olan işyeri önünde Suriyelilerle çıkan kavga sonucu 4 kişi yaralanmıştı. Kavganın iki Suriyeli grup arasında oruç tutmama meselesinden dolayı çıkan kavgayı ayırmaya çalışan Türk vatandaşlarına saldırılması sonucu ortaya çıktığı açıklanmıştı. Çıkan bu kavga sonrası bazı vatandaşlar Suriyeliler’e ait işyerlerinin çamlarını kırarken toplumun büyük kısmında Suriyeliler’e karşı tepki oluştu. Çok sayıda vatandaş internet üzerinden ‘intikam’ planları yapmaya başladı. Kavga ve sonrasında yaşanan gerilim olası bir Türk-Suriye kavgası endişesini oluşturdu.  Sosyal medya üzerinden oluşturulan “Konya’da Suriyeli istemiyoruz” isimli gruplarda bazı vatandaşlar ‘kanlı’ senaryolar ile vatandaşı tahrik ediyor. Yaşanan gerilimin daha da büyümesinden ve büyük sorunlar oluşturmasından korkuluyor.

KENDİ ÖNLEMLERİMİZİ ALIRIZ

Şükran Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar sorunlarını Merhaba Gazetesi’ne anlattı. İsmail Çelik isimli bir vatandaş Larende yokuşu olarak başlayan yerden Araboğlu Makası’na kadar olan kısmın Suriyeli işgali altında olduğunu belirterek, “Bu vatandaşlar artık hak hukuk tanımıyorlar. Bizlere yaSak olan şeyler onlara yasak değil maalesef. Kadınlarımız, kızlarımız sokağa çıkamaz oldu. Böyle giderse kendi önlemlerimizi alacağız” dedi. Yaşanan pek çok olayda zabıta ve polise şikayette bulunduklarını fakat “Bizim de elimiz kolumuz bağlı” cevabını aldıklarını söyleyen Çelik, şöyle konuştu: “Bir Türk vatandaş seyyar simit tezgahı ile sokağa çıksa yaka paça tezgahına el koyarlar. Esnaflara kaldırım işgali yaptırılmıyor ama iş Suriyelilere geldiği zaman ses çıkarılmıyor. Üvey evlat muamelesi görüyoruz.”

KİMSE O CADDEYE GİRMEK İSTEMİYOR

Hayati Soyluban isimli vatandaş da Suriyelilerin üstün sınıf gibi muamele gördüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi: “Kanunlar herkes için var. Bizden istenen kurallar bu Suriyeliler için neden uygulanmıyor. Çocuğumuzu sokağa salamaz olduk. Suriyelilere iltimas geçildiği için şimdi çığırından çıktılar. Sağa sola zarar veriyorlar. Yanlarında kesici aletler kabadayılık taslıyorlar. Kendi memleketimizde, sokağımızda yürüyemiyoruz.” 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum