Gençlik'ten yenilikçi eğitime katkı

Gençlik'ten yenilikçi eğitime katkı

Düzenleyecekleri Yenilikçi Eğitim Kongresi ile daha mutlu bireylerin yetişmesine vesile olacaklarını dile getiren Barış Çağlayan Çakır, "Bu kongreyi Konyalılar ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz" dedi

Gençlik Eğitim Kurumları, bu yıl ilkini 31 Mart Cumartesi günü düzenleyeceği "Eğitim ve Oyun" temalı Yenilikçi Eğitim Kongresi öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman, Gençlik İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Nurettin Kabak, Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut ve Gençlik Temel Lisesi Müdür Yardımcısı Ümit Kemal Yılmaz katıldı.

KONGRE YENİLİKÇİ BECERİLER KAZANDIRACAK

"Eğitim ve Oyun" ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongre ile eğitime ait güncel gelişmelerin, deneyimlerin ve inovatif yaklaşımların paylaşılması, eğitimciler arasındaki iletişim ve işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, "Tüm öğretmen, eğitimci ve ailelere yönelik düzenlenecek olan kongremiz, katılımcıların eğitimde yeni ufuklara ve hayallere yol alabilmesi için yenilikçi uygulamaların paylaşılarak kendilerini geliştirmeleri ve deneyimlerini en üst düzeye taşıyacak bilgi ve beceriler kazanmalarını hedeflemektedir" dedi. Kongre programı ile katılımcılara yenilikçi eğitim uygulamaları hakkında bilgi vermeyi ve mevcut bilgilerini güncelleme imkânı bulmalarını sağlamayı amaçladıklarını aktaran Çakır, "İnsan yaşamının önemli bir parçasını oluşturan ve önemli bir iletişim, etkileşim ve eğitim aracı olan oyunu çeşitli boyutlarıyla ele alan yenilikçi eğitim kongremizin, birçok akademisyenin ve araştırmacıların etkileşimini ve bilgi birikimini ortaya koyması bağlamında bir açılım sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu amaçla Gençlik Eğitim Kurumları olarak eğitim ve oyun temalı yenilikçi eğitim kongresini Konyalılar ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Gençlik Eğitim Kurumlarının düzenlediği kongrenin koordinatörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bengü Türkoğlu yapmaktadır" açıklamalarında bulundu.

img_0966.jpg

MUTLU BİREYLERİN YETİŞMESİNE VESİLE OLACAK

"Yenilikçi eğitim kongremizi gerçekleştirmek üzere yola çıkarken ve kongremize ilişkin olarak kaydettiğimiz tüm aşamalardaki temel hedefimiz, bu konuda yürütülen akademik çalışmaların zenginliğini ortaya koymak, farklı yaklaşımları bir araya getirmek ve ortak çıkarımlarda bulunmaktır" diyen Genel Müdür Çakır, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zira eğitimin etkili olabilmesi eğitim etkinliklerinin bilimsel bir yaklaşımla ele alınmasına bağlıdır. Gerek kongremize duyulan ilgi, gerekse katılımcılarımızın tüm süreçte bizlere yansıttıkları yaklaşımları ne kadar önemli ve değerli bir konuyu ele aldığımızı bizlere göstermektedir. Bu kongrede değişen ve gelişen eğitim alanında ki araştırmalar, yenilikler, uygulamalar ve bilgiler paylaşılacak gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayacak daha başarılı ve daha mutlu bireylerin yetişmesi için önemli bir yol kat edilecektir. Kongrenin ilk bölümü 2 oturumda 5 konuşmacının yapacağı sunumlar şeklinde gerçekleşecek. İkinci bölümde eş zamanlı olarak 11 salonda 11 farklı konuda atölye çalışmaları yapılacak. Gençlik eğitim kurumları olarak, eğitime gönül veren tüm paydaşlarımızı destekliyor olmanın, geleceğe yönelik son derece olumlu bir etkisi olacağına inanıyoruz. Kongremize herkesi bekliyoruz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

28827752_10156397896017089_5690715283732150025_o.jpg

29496738_10156397895722089_4005956939269315856_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.