Geçitlere önlem alın!

Geçitlere önlem alın!

Konya-Karaman hızlı tren inşaatından kaynaklı sıkıntılar önlem alınmadığı için bitmiyor. Tren hattının şehir içerisinde kalan bölümünde yayalar ve otomobillerin tren yolunun karşısına geçmesi için çeşitli tedbirlerin alınmaması can güvenliğini tehlikeye

Geçtiğimiz günlerde Yaylapınar ve Kurtuluş’ta bulunan hemzemin geçitlerde tren ve otomobillerin çarpışması ile oluşan ciddi trafik kazaları meydana geldi. Kazalarda şans eseri can kaybı yaşanmazken tehlike sürüyor. Yaylapınar Ortaokulu öğrencileri her gün canlarını tehlikeye atarak okula gitmeye çalışıyor. Tren yolunun hemen yanında bulunan okulun öğrencilerinin yarısından fazlası tren yolu hattının diğer tarafında oturuyor. Her gün tren hattını geçmek zorunda olan çocuklar ve diğer vatandaşlar için bir önlem de alınmadı. Bölgede altgeçit veya üstgeçit yok. Çocuklar her gün hareket halindeki trenlerin arasından geçerek okullarına gitmeye çalışıyor. Hattın bazı bölümlerinde ise geçitlerin bulunmayışı nedeniyle halk demir telleri kırarak karşıya geçiyor. Aynı sıkıntı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yanında da yaşanıyor. Tüm ikazlara rağmen Trafik Tescil’de işlerini yapmak için giden vatandaş için bir yaya geçidi yapılmadı.

OKULA GÖNDERİRKEN KORKUYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Yaylapınar'da hemzemin geçitte tren, Şahin marka bir otomobile hızla  çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobil yaklaşık 30 metre sürüklenirken şans eseri can kaybı yaşanmadı. Bazı vatandaşlar bölgeye alt geçit yapılmadığı için belediyelere isyan etti. Dün de Kurtuluş’ta bulunan hemzemin geçitte tren ticari otomobile çarptı. Otomobilde bulunan sürücü yaralanırken can kaybının yaşanmaması sevindirdi. Tren yolu geçitlerinin yapılmamasına tepki gösteren halk ise yetkilileri göreve çağırıyor. Çocukları Yaylapınar Ortaokulu’na giden veliler her gün çocuklarını okula gönderirken endişe duyduklarını belirterek, “Tren yolu yenilenirken zaten çok sıkıntı çektik. O dönem çocuklarımızın ayaklarına poşet giydirerek, zaman zaman da kucağımıza alarak ulaşım sağlıyorduk. Şimdi de yayaların geçişini sağlayacak bir alt-üst geçit yapılmadığı için çocuklarımız her gün trenlerin arasında tehlike yaşıyor” ifadelerine yer veriyor.

ŞEHİR İKİYE BÖLÜNDÜ

Tren hattının otomobillerin geçişinden ayrılması gerektiğine işaret eden İsmail Ulu isimli bir vatandaş da yaşanan kazaların bir uyarı olarak algılanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Yıllar önce tren hattının şehir dışından geçeceği şeklinde bir plan olduğu söyleniyordu ama bu uygulanmadı. Tren hattımız şehrimizi maalesef ikiye böldü. Eğer bunu yaptıysanız önlemini de almak zorundasınız. Trafik-imkanlar değerlendirildikten sonra uygun yerlere alt ve üst geçitler yapılmalı. Bir can bile çok değerli. Bu geçitlerde yaşanacak bir kazanın vebali yöneticilerimizin boynundadır. Bir an önce geçitler yapılmalıdır. Her gün kaza tehlikesi ile karşı karşıyayız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.