Gazi Ramazan Çeliker'in ücretsiz kart isyanı

Gazi Ramazan Çeliker'in ücretsiz kart isyanı

Konya’da ikamet eden Gazi Ramazan Çeliker, önceki gün kendine ulaşan ücretsiz seyahat kartının onurunu, gururunu incelttiği için geri iade edeceğini söyledi.

Konya’da ikamet eden Gazi Ramazan Çeliker, önceki gün kendine ulaşan ücretsiz seyahat kartının onurunu, gururunu incelttiği için geri iade edeceğini söyledi. Konyalı Gazi Ramazan Çeliker, 1994 yılında Van Gevaş’ta terörle mücadelede sol ayağını mayın patlaması sonucu kaybetti ve gazi oldu. Gazi Ramazan Çeliker, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'nın kendisine gönderdiği kartın tasarımını görünce yıkıldı. Çünkü kartta 'ücretsiz seyahat kartı” yazıyordu. 'Gazilerin onuruyla oynamayın' çağrısında bulunan Gazi Çeliker, şunları söyledi: “Gönderilen kartlarda ne olduğumuz belli değil, bu kartlar aynı zamanda tanıtım kartı olacağından kartta ‘Şehit yakını, Gazi-gazi yakını, Vazife malulü-yakını’ ifadesinin yer alıyor. Ben kendimi nasıl tanıtacağım? Kartlar bu haliyle bizi incitiyor.

2-6.20141123101024.jpg

Bu kartı bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na geri iade edeceğim. Eski kartlarda gazi olduğumuz yazıyordu. Bun da ise ne olduğumuz belli değil. Ayrıca koskoca yazıyla 'ücretsiz' yazması da bizleri oldukça rahatsız etmekte, eskisi gibi serbest seyahat kartı ibaresi yazılabilir. Ben bu bacağı onurumuz, gururumuz incitilsin diye vermedim. Gururla övünüp taşıyabileceğim bir kart istiyorum.” Konu hakkında daha önce yine Konyalı terör gazisi İbrahim Lale de, kart tasarımının değişmesi için online imza kampanyası başlatmıştı. Change.org platformunda başlatılan imza kampanyasına 500 şehit yakını ve gazi destek verdi. İmzaları PTT kanalı ile iadeli taahhütlü olarak Bakan Ayşenur İslam’a göndermişti. Yine bu online imza kampanyasına şu ana kadar 2 bin 500 imza olmasına rağmen hala bakanlıktan bir açıklama ve sorunun çözümüne yönelik bir çalışma olmadı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.