'Fuarımız mercek altında'

'Fuarımız mercek altında'

Memiş Kütükcü: Tarım fuarına katılan sanayicilerimiz yer konusunda istekte bulundular. Bizde değerlendirip gerekeni yapmak için mücadele edeceğiz.

Haftasonu tamamlanan Konya Tarım Fuarı'na katılarak sanayicileri ziyaret eden Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, değerlendirmesini Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş'e yaparak, fuardan tüm katılımcıların memnun olduğunu dile getirdi ve daha büyük fuar alanı için değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

Hafta sonu fuar alanına yaptığı ziyarette katılımcıları gezen ve sorunlarını dinleyen Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, genel olarak dile getirilen konunun daha geniş fuar alanı olduğunu ifade etti. Kütükçü değerlendirmesinde şunları söyledi: “Fuarın öncelikle tüm katılımcı sanayicilerimize hayırlı olmasını bol bereketli kazanç getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Herkes son derece memnun, tüm sanayicilerimiz çok heyecanlı, fuarın gerek fiziki şartlarından gerekse de ziyaretçi yoğunluğundan mutlular. Konya Odaları ve Konya Ticaret odası bu konuda elinden geleni yapma gayreti içindeler bunu yakinen biz biliyoruz. Birlikte bu konulara kafa yoruyoruz. Ancak bugün gördük ki tüm sanayicilerimizin ortak dileği fuar alanımızın biraz daha büyültülmesi. Şuanda sanayicilerimiz daha büyük alan talep etti, ancak fuar organizasyonu bunu fiziki olarak veremedi. Yer olarak ancak bu kadar alanda yapılabiliyor. Bugün gezince de daha iyi gözlemledik ki sanayicilerimizin talebi bu konuda haklı. Biz bu konuyu Başbakanımıza da arz ettik. Çünkü biliyorsunuz bu tür yatırımlar sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini aşıyor. İnşallah bu konuda ne yapılabilir fuar sonunda bir değerlendirme yapıp hep birlikte kafa yoracağız. Biz isteriz ki daha çok holler olsun ancak fuarcılığın handikapı olarak gördüğümüz diğer fuarlardaki katılımlar. Şu anki tarım fuarı Konya'nın ve Türkiye'nin marka fuarı ve Türkiye'nin en büyüğü, Dünyada da iki rakibi var. Bunlar Almanya Hannover ve İtalya Bologna'da yapılan Tarım fuarları. Bu iki tarım fuarı da Konya'daki tarım fuarını mercek altına almış durumda. Dolayısıyla bu çıkışı sürdürmemiz lazım. Bunu sürdürebilmemiz için de ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın gayreti içinde olacağız inşallah.”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.