‘Flaş projelerimiz var’

‘Flaş projelerimiz var’

Yapmak isteyip de yapamadıkları hiçbir yatırımın kalmadığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, "Belediye çalışmalarımız Türkiye'ye örnek oldu. Hayata geçireceğimiz flaş projelerimiz var. Yakında onları da duyuracağız" dedi

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bayır Diamond Otel'de her hafta düzenlenen “Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası Toplantısı”na konuk oldu. Başkan Altay'a Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bilgiç eşlik etti. Yazı İşleri Masası Toplantısı’nda Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Haber Müdürü Hâlid Şen, Sayfa Editörü İbrahim Başcı, Muhabir Emre Özgül ve Ali İbileme de hazır bulundu. Merhaba Gazetesi ekibi, belediye çalışmaları hakkında Altay'dan bilgi aldı.

İLÇE HER YÖNÜ İLE ÇOK İYİ DURUMDA

Özellikle ikinci dönemde belediye hizmetlerinin çok konuşulmadığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'nun 640 bin nüfus ile Türkiye'nin en büyük 14. ilçesi olduğunu dile getirdi. İlçenin her yönü ile çok iyi bir konumda olduğunun altını çizen Altay, "İlçemiz çok hızlı gelişti. Parklarımız yaygınlaştı. 1 adet olan spor salonu bu yıl tamamlanınca inşallah 17 olacak. 50'ye yakın çim saha yaptık" dedi. Medeniyet adına da ciddi çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Altay, daha sonra şunları kaydetti: "Zor ve zahmetli bir işin altına girdik. Tüm dünyadaki Selçuklu eserlerini 5 ciltlik kitap haline getirdik. Kitabımızı da kamuoyunun takdirine sunduk. Bu çalışmayı çok önemli buluyoruz."

9 YILDA ÖNEMLİ MARKALAR KAZANDIK

Satın alma ve kamulaştırmaya 200 milyon lira harcadıklarını söyleyen Başkan Altay, görev sürecinde bazı markalar oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Sille'nin, SEDEP'in, SOBE'nin, Kelebekler Vadisi'nin, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü'nün ve Kongre Merkezi'nin belediyenin önemli markaları arasında yer aldığını kaydeden Altay, "İlçede çok hızlı bir değişim ve gelişim olduğunu söylemiştim. İlçemiz sürekli göç alıyor. Selçuklu'ya son yıllarda 180 bin kişi yerleşti. 2009 yılında belediye bütçesi 60 milyondu. Bütçemizde de ciddi artış oldu. 2017 yılında bütçemiz 375 milyon olurken bu yıl da 450 milyon civarlarında olacak. Selçuklu'da yılda 8-9 bin konut yapılıyor. İhtiyaçlara layıkı ile cevap ve hizmet verebilmek gerekir. Nüfusumuzun artmasına rağmen siyasi olarak da istikrarımızı sürdürüyoruz. Yüzde 70'in üzerinde oy almayı başarabiliyoruz. Siyasi desteğimiz de artıyor" açıklamalarında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEĞİ BÜYÜK

Türkiye'deki belediyelerin Selçuklu Belediyesi'ni yakından takip ettiğini söyleyen Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hakkı inkâr edilemez. Belediyemize ciddi katkıları oldu. Stadyum, Bilim Merkezi, Ecdad Parkı, Kelebekler Vadisi, Sille ve barajı olmadan Selçuklu'yu tarif edemeyiz. Biz, bu eserlerin her birini birliktelikten kazandık. Milli eğitime 137 milyon liralık yatırım yaptık. 9 yıl önce bu eserleri vaad etseydik, belki kimse yapılacağına inanamazdı. Lise öğrencilerini Çanakkale'ye götürüyoruz. Bu yıl ile birlikte 30 bin öğrencimiz belediyemizin vasıtası ile Çanakkale'ye gitmiş olacak. Belediye olarak kurumsallık konusunda da önemli yol aldık. Vatandaşlarımızdan gelen istek, talep ve şikayetler dinleyerek acilen çözüm yollarını arıyoruz. Vatandaşın söylediklerinin hiçbiri askıda kalmaz. 365 bin kitabımız, 58 kütüphanemiz var. Selçuklu, önceden de iyi yönetilen bir belediyeydi. Çalışan her bir elemanımız her yükün altından topyekün kalkabilecek bir güçte. Ekip ruhumuz güçlü. Gücümüz zor görünen fakat yaptığımız yeni yatırımlarda ortaya çıkıyor."

YENİLİKLERE İMZA ATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Çalışan gençliğin dertleri ile dertlendiklerini, sevinçleri ile mutlu olduklarını aktaran Altay, gençliğe belediye olarak çok önem verdiklerini vurguladı. Sanayide çalışan çocukların kendilerini yalnız hissetmemeleri için çalışma başlattıklarını ve Anadolu Sanayi'nde 3 gün bu gençlere Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğinin de önemine değinen Altay, "Ayrıca sanayide usta çırak ilişkisinin gelişmesi için ahilik kültürünü de aşılıyoruz. STK'lara da desteğimizi esirgemiyoruz. Bu yıl, 66 projeye 3 milyon destek verdik. Belediye olarak yine tesisleşmeye ehemmiyet gösterdik. 20 branşta 30 bin öğrencimiz var. Yaz Spor Okulları'nda düşük ücrete çok kaliteli hizmet veriyoruz. Yeni bir projeye daha imza atıyoruz. Tüm 3. sınıf öğrencilerine yüzmeyi öğreteceğiz. 6 okul ile programın demosunu yaptık. Aslına bakılırsa bunların hepsi hayal işler. Mahalle Konaklarımız 10'a ulaştı. Bunun üzerine 6 tane daha ilave edeceğiz. Sporcularımız arasından şampiyonlar çıkarıyoruz. Spor ile anılmaktan rahatsız olmuyoruz. Spora yatırım yaparken, aynı zamanda diğer alanda da çalışmalarımızı ihmal etmiyoruz" diye konuştu.

(SOBE) HİZMETLERİMİZİN EN HAYIRLISI

9 yıllık hizmet süreci içinde en hayırlı hizmetlerinin Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE)'yi açmak olduğunu ifade eden Altay, merkezde 72 çocuğun eğitim gördüğünü aktardı. Türkiye'de bu standartlarda ikinci bir merkezin olmadığına değinen Altay, şu cümleleri kurdu: "Çok hayırlı bir hizmet olarak görüyoruz SOBE'yi. Kosova'dan bile ziyaretimize geldiler. Kosova'da da böyle bir merkez açmak istiyorlarmış, örnek olarak bizim yatırımımızı incelediler. İstanbul'da da buna benzer bir yer var. Fakat bizim merkezimiz ile kıyaslanmayacak durumda. İstanbul'daki merkezin yıllık ücreti 96 bin TL. Bu, vatandaş için çok yüksek bir miktar. Otizmli bireylerin her biri özel ilgi ve alaka ister. Bizim hizmet anlayışımız bu yönde. Nitelikli hocalar ile eğitimlerimiz sürüyor. İstanbul'un imkânları daha kısıtlı."

ALTAY TENTE KRİZİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Tente krizi ile ilgili yaşanan gelişmeler ile ilgili de sorulara cevap veren Başkan Altay, tente krizini şöyle yorumladı: "Birşeyi çok abartırsanız, müdahale olur. Tente konusu iyi bir niyetle ortaya çıktı. 3-4 yıl uğraştık kuralını koyalım diye. Bu konu ile ilgili karar çıktı. Bir aksta 3 metre geçilemez. Kat sahiplerinin, vatandaşın hakkı alınamaz. Bazı mahallelerde tentelerin kapladığı alanların büyük kısmı kamunundu. Bosna Hersek buna örnek verilebilir. Nalçacı'da görüntü ve alan olarak abartılı tente uygulaması vardı. Karar alınmıştı fakat uygulanamamıştı. Alınan kararı uygulamaya soktuk. Öncesinde tebligatımızı esnaflara göndermiştik. Bizim asli görevimiz esnafı desteklemektir. Ortada bir yanlış da varsa buna müdahale etmektir. Başkalarının hakkını gasp etmeye kimsenin hakkı yok. Tente konusu problem olunca neşteri vurduk. Acısa da bazen neşteri vurmak şart."

ŞEHRİN KONGRE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yapmak isteyip de yapamadığı hiçbir yatırımın kalmadığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kongre Merkezi ile ilgili sorulan soruyu da yanıtladı. "Kongre Merkezi'ne gerek vardı, tamamı ile israf" düşüncesinde olanlara açıklamalarda bulunan Altay, "Biz, bu yatırımı potansiyelin üzerinde bir ekonomi olduğu için yaptık. 116 milyon liralık bu yatırım hem Selçuklu'ya hem de Konya'ya önemli bir prestijdir. Aynı zamanda da bir ihtiyaçtı. Şimdi herkes kongre merkezini kullanıyor. İy bir örnek oldu. Konya'da yakın zamanda bir sinema filmi çekildi. Filmin galası bizim yaptığımız kongre merkezinde oldu. Sanatçılar, İstanbul'da dahi böyle bir merkez görmediklerini söyledi. Bu yatırım, aslında bugünün yatırımı değil. 50 yıl belkide bu şehre hizmet edecek bir yatırım. Merkezde sonuç itibari ile her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülecek. Yeni stadyum yapılınca da çok konuşanlar oldu. Ne gerek vardı eskisi bize yeterdi denildi. Kaç defa stadyumda milli maç oynandı. Bundan iyi tanıtım mı olurdu? Ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Bu çok yönlü bir yatırım. Kongre turizmi gelişiyor. Kongre merkezi de şehrin kongre turizmine katkı sağladı. Bazı şeyleri devrine göre düşünmek lazım. Bu yatırımla en iyi turizm yatırımı ödülü aldık" şeklinde konuştu.

YÜKSEK KATLI BİNA ALGISI YAPILIYOR

İlçede imar faaliyetlerinin son sürat devam ettiğini de yineleyen Başkan Altay, "Hocacihan'da hızla çalışmalar sürüyor. Sille yolunun sağı ve solunda imar uygulamaları yapılacak" dedi. "Yıllık 300 bin ziyaretçisi olan Kelebekler Vadisi civarında konut ve arsa fiyatları arttı. Bu yatırımla sadece Selçuklu değil, bölge kazandı" diyen Altay, şunları aktardı: "8 mahallede dönüşüm sürüyor. Ada bazında yapılaşmalar yapılıyor. Ruhsatsız alanlarımız tamamlanmış oluyor. Kentsel dönüşüm Selçuklu'da kamu eli ile yapılmıyor. Özel sektör ile anlaşılıyor. Bize, 'İmar verin, kendimiz anlaşalım' deniliyor. Selçuklu'da yüksek katlı binalar yaygınlaşıyor söylemlerini de doğru bulmuyoruz. Bu tamamı ile algı. Şefik Can'da kat sınırı yoktu meclis kararı ile 17 olarak sınırladık. Hocacihan'da maksimum 10. Sille yolunda yapılacak kat sayısı daha az olacak. Şefik Can'da ve Real'in arkasında sadece yüksek katlı binalar var."

ÇÖP TOPLAMA STİLİ DEĞİŞTİ

Konya'ya ilk kez kendilerinin yeraltı çöp konteyneri kazandırdıklarını söyleyen Başkan Altay, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: "Çöp toplama maliyetimizi bu vesile ile azalttık. Çöp konteynerlerine sensör yerleştiriyoruz. Doluluk yüzde 80'e gelince sinyal veriyor. Şimdi sadece dolu olan konteynerleri alıyoruz. Zamandan, yakıttan tasarruf sağlıyoruz. Çöp kutularını ayrıca bazı noktalarda bahçe duvarlarına gömüyoruz. Çirkin görüntüyü ortadan kaldırıyoruz, vatandaşlarımıza kaldırım hakkını sağlıyoruz. Bir seferde 22 milyon liralık araç aldık. Selçuklu Belediyesi temizliğe çok önem veriyor. Sistem ile söylediğim gibi tasarrufumuz arttı. Artık şoförün ekranında nereye gideceği yazıyor. Yeraltı çöp konteynerlerinin örneğini Hollanda'dan getirmiştik. Şimdi Konyalı bir firma üretimine başladı. Türkiye'nin en büyük üreticisi Konyalı. Başka belediyelere de ürün yapıyor."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum