Ferguson’da Davanın Başlamasıyla Olaylar Duruldu

Ferguson’da Davanın Başlamasıyla Olaylar Duruldu

ABD’de beyaz bir polis memurunun kurşunlarıyla, silahsız siyahi bir gencin vurularak öldürüldüğü Missouri eyalatine bağlı Ferguson kasabası dün geceyi sakin geçirdi. Ufak çaplı barışçıl protestolar devam ederken mahkemenin başlamasıyla...

ABD’de beyaz bir polis memurunun kurşunlarıyla, silahsız siyahi bir gencin vurularak öldürüldüğü Missouri eyalatine bağlı Ferguson kasabası dün geceyi sakin geçirdi. Ufak çaplı barışçıl protestolar devam ederken mahkemenin başlamasıyla olaylar büyük ölçüde duruldu. Micheal Brown (18) isimli gencin öldürülmesiyle olayların patlak verdiği kasaba, 10 gündür göstericiler ve polis arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu.

Missouri Devlet Karayolu Devriye Amiri Ron Johnson, geçen hafta güvenliği denetlemek üzere atanan siyahi görevli, dün gece toplanan kalabalığın farklı olduğunu daha önceki gibi aralarında “provakatör” ve “suçluların” bulunmadığını ifade etti. Johnson, protestonun “daha sakin ve düzenli” olduğunu söyledi.

Öte yandan bölgeyi ziyaret eden ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Brown’un anne ve babasıyla görüştü. Ülkede Afrikalı Amerikalılara yönelik uygulanan adalet sistemiyle ilgili tartışmalara neden olan dava için “kapsamlı bir soruşturma” sözü veren Holder, “Ben Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanı’yım..ancak aynı zamanda siyahi biriyim..”dedi.

ABD’nin Missouri eyaletinin St.Louis şehrinde öğrenciler ve toplum liderleriyle de bir araya gelen Holder, protestocuların “barışçıl gösteri” yapma haklarının korunacağını ancak “şiddete göz yumulamayacağını” ifade etti. Ferguson sakinlerine, “yağmacıların, vandalların ve tansiyonu yükseltmek ve nifak saçmak isteyenlerin eylemlerini" kınama çağrısı yaptı.

Adalet Bakanlığı ise federal savcıların 9 Ağustos’ta Michael Brown'ı vuran Darren Wilson’a karşı yasal işlem başlatıp başlatmadığına yönelik soruşturma başlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.