Engelliler unutulmadı

Engelliler unutulmadı

Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen bir organizasyonla 71 adet akülü engelli aracı ihtiyaç sahiplerine verildi

Karatay Belediyesi önünde düzenlenen teslim programına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş ve Yönetim Kurulu, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, engelliler ve aileleri katıldı.

SOSYAL ÇALIŞMALAR DAHA ÖNEMLİ

Açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, engelli araçlarının temin edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hançerli, sosyal çalışmaların fiziki çalışmalardan daha önemli olduğuna vurgu yaptı. Hançerli, "İki yıldır bu programları yapıyoruz. Hollanda'nın Amsterdam şehrinde kurulan vakıf böylesine güzel çalışmaları yapmaktadır. Bizlerde bu vakfın açılışı için Amsterdam'a gittik. Hollanda'da yaşayan kardeşlerimiz rızıkları için oradalar. Gönülleri hep Türkiye'de ve Konya'da" dedi. Bu yıl 81 adet engelli aracının geldiğini ancak bu sayının 100'ün üzerine çıkması gerektiğini belirten Hançerli, "81 adet engelli aracı elimize ulaştı. Bugün burada 71 tanesini engelli kardeşlerimize teslim ettik. Kalan 10 engelli aracını ise ihtiyacı olan kişilere vereceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu sayının 100'ü geçmesi lazım. Önümüzdeki yıl bu teslim törenini Karatay Şehir Parkında piknik ortamında gerçekleştirelim" sözlerini kullandı.

2-4-021.jpg

TRAFİKTE DİKKATLİ OLMALIYIZ

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı konuşmasında, sokağa çıkamayan engellilere böyle bir çalışmanın yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Mıhçı, "Eski yöneticiler buna benzer bir çalışma yapmadılar. Bizler sokağa çıkmayı çok istedik. İmkanımız yoktu. Bugün böyle bir imkanımız oldu. Hayırseverlerin de katkısıyla engelli arkadaşlarımıza araçları teslim edildi. Bu araçlar ile artık engelli arkadaşlarımız istedikleri yerlere gidebilecek. Engelli araçlarının temin edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Engelli arkadaşlarıma da bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Trafikte daha dikkatli olmalıyız. Bazı dikkatsiz sürücüler bizleri farkedemiyor. Ve bu da çeşitli kazalara sebebiyet veriyor. Bizler daha dikkatli olursak oluşacak kazaları da engelleyebiliriz" şeklinde konuştu.

İŞ ADAMLARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Son olarak söz alan Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş vakfın 2012 yılında Amsterdam'da kurulduğunu söyledi. Amaçlarının Konya'nın değerlerini tanıtmak ve Konya'yı Hollanda da yaşatmak olduğunu belirten Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Vakıf olarak temin edilen engelli araçlarını Karatay Belediyesi aracılığı ile teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Karatay Belediyesi engellilere olan desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Bu araçlar ile engellilere sosyal bir yaşam sunmak istiyoruz. Engellilerde artık istedikleri yerlere gidebilecek. Bu tür faaliyetlerin çoğalması için iş adamlarından destek bekliyoruz." Konuşmaların ardından 71 adet akülü engelli aracı programa katılan protokol tarafından engellilere teslim edildi. Programın sonunda Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanına, Mehmet Hançerli tarafından günün anısına plaket hediye edildi.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.