Engelli memurların mağduriyeti giderilsin

Engelli memurların mağduriyeti giderilsin

Sağlık-Sen Konya Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, engelli kamu çalışanları talep raporu başlıklı basın toplantısını gerçekleştirdi.

Sağlik-Sen Konya Şubesinde düzenlenen basın toplantısına sendika yönetimi ve üyeleri katılım gösterdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli memur personellerin talep ve isteklerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptıklarını söyleyen Fatih Mehmet Yavuz, bu çalışmayı 'Engelli Kamu Çalışanları Talep Raporu' başlığı altında kamuoyuna sunduklarını belirtti. Yavuz, "Kamuda çalışan engelli memur personellerimiz bazı zorluklar çekiyorlar. Onların iş hayatlarında daha rahat çalışmaları için bir rapor hazırladık" dedi. Engelli kamu çalışanlarının çalışma hayatlarının daha rahat olması gerektiğini vurgulayan Yavuz sözlerine şöyle devam etti, " Bu rapor 1 Ağustosta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hazırlandı. Engelli kamu çalışanlarının daha verimli ve güvenli bir şekilde hizmet verebilmeleri için raporumuzda bazı maddeler yer verdik" ifadelerini kullandı. Basın toplantısında engelli memurların sorunlarının çözümü için şu önerilerde bulunuldu: "

-Engelli memurların iş gücü kaybı olması sebebiyle görevlerini yaparken 2 kat enerji ve emek sarf ederek yıpranmalarından dolayı, yıllık izinlerinin ilk 10 yıl için 30 gün, 10 yıldan sonra 40 gün olması halinde adalet sağlanacaktır.

-Memurlara yılda bir kademe verilmesi, normal memurlardan daha erken emekli olan engelli memurları mağdur ediyor. Bu mağduriyetin ortadan kalkması için bir yılda 2 kademe verilmesi bu durumu dengeleyecektir. 

-Ayrıca memur kadrosuna kamuya hizmetli olarak başlayan ve en az lise mezunu olan personellerin sınava tabi tutulmadan memur kadrosuna geçirilmesi hem engelli kamu çalışanının daha verimli hizmet üretmesine, hemde ağır iş yükü olan hizmetli kadrosuna ezilen personelin engelinin artmaması ve sağlığının korunması noktasında önemli bir kazanım olacaktır. "

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.