Enderun öğrencilerine enstrüman eğitimi

Enderun öğrencilerine enstrüman eğitimi

Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre, sevilen bir müzik parçasını dinlemek, beyinde bulunan “pozitif enerji ve hisleri” açığa çıkartıyor.

Stres azalıyor ve kişi hem psikolojik hem de fiziksel açıdan daha iyi hissediyor. Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi de , Müzik Kulübü çalışmaları sayesinde  öğrencilerine  yetenek ve eğilimlerine göre çalmalı veya üflemeli müzik aletlerini uzman eğitmenler tarafından öğrenme imkanı sunuyor. Keman, ney, gitar, saz ve org kurslarının verildiği okulda, öğrenciler arzu ettikleri enstrümana göre eğitim alıyor. Hem hafta içi hem de  hafta sonu kursları şeklinde geniş bir seçim yelpazesi sunan okulun, müzik öğretmeni Salih Toprak şu yorumda bulundu: “Çocuklarda erken yaşta alınan müzik eğitimi; konsantrasyon yeteneklerini, hafızalarını ve toplum içindeki sosyal gelişimlerini güçlendirmekle beraber  müzikal yeteneklerini ortaya çıkartarak özgüven sahibi bireyler haline gelmelerini sağlar. Müzik eğitimi alan çocuklar okuma ve yazmada, diğer çocuklara göre çok daha rahat ve başarılı olurlar. Bu çocuklar fonetik, diksiyon ve artikülasyon açısından diğerlerine oranla daha çabuk ilerleme katederler. Okulun bir öğrenciyi sınava değil yaşama hazırlaması gerektiğini düşünerek, öğrencilerin bu faaliyetlerden en iyi şekilde istifade edebilmeleri için uğraş vermekteyiz.”

OKUL MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi yaptıkları faaliyetlerde   hem öğrencilerin beklentilerini öğrenebilmek, hem de onlarla ortak noktada  buluşabilmek için, aday öğrenciler arasından  okul meclis başkanı seçimini  yaptı. Öncesinde aday olan öğrenciler projeleri ile adaylıklarını açıkladı. Sınıfları gezerek okul için düşündükleri yenilikleri öğrencilerle paylaştılar. Öğretmen, öğrenci ve tüm çalışanların oy kullandığı seçim gizli oy açık sayım şeklinde yapıldı. Sayım sonucunda ise adaylar içerisinden en yüksek oyu alan Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Sözer okul meclis başkanı oldu. Ardından en yüksek oyu alan Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Abdüllatif Yılmaz okul meclis başkan yardımcısı oldu. Okul Müdürü Said Turgut “Biz yaptığımız etkinlik ve  düzenlemelerde   öğrencilerimizin  fikirlerini de  göz önünde bulundurarak her güzel  projeye destek olmaya  çalışıyoruz. Öğrenci okul başkan seçimleri gerçek seçimler hüviyetinde yapılmıştır. Amacımız hem öğrencilere sorumluluk duygusu aşılamak hem de bir ülkeyi yönetebilecek istidada hazırlamaktır. Umarım bu sene de önceki senelerde olduğu gibi  birlikte güzel işler  yaparız” ifadelerini kullandı.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.