En çok para girişi olan firmalar belli oldu! Konyalı meşhur marka listede

En çok para girişi olan firmalar belli oldu! Konyalı meşhur marka listede

Türkiye genelinde Borsa İstanbul'da işlem gören firma sayısında artış var. Konyalı meşhur marka, borsada en çok para girişi olan firmalar listesinde yer aldı.

Türkiye genelinde Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Halka arz yöntemiyle borsaya açılan firmalar kapasitesini artırıyor, yeni yatırımlar yapıyor ya da ilave istihdama olanak sağlıyor. Son zamanlarda popüler olan halka arza yatırımcının ilgisi de hayli fazla. Bankaların kredi musluğunu kapatmasıyla firmaların halka arz süreci hız kazandı. Neredeyse haftada 2-3 firma halka arz oluyor. Talep toplama tarihlerinde hisselere gösterilen yoğun ilgi ise yeni halka arzları beraberinde getiriyor.

selva-3.jpg

KONYALI FİRMA LİSTEDE İLK SIRADA

Konya'da halka arz olup Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören firmalardan birisi bu konuda ilk sıraya yerleşti. 13 Mart tarihinde yapılan analizlere göre Konya'nın meşhur markası Selva, en çok para girişi olan firma oldu. Selva Gıda hissesinin ağırlıklı ortalama fiyatı yüzde 5.33 artarken işlem adedi yüzde 329.09 arttı. Selva Gıda 2021 yılında halka arz oldu. 3 yıldır borsada işlem gören markanın değeri hızla yükseliyor.

selva-2.jpg

5 KITADA 80'DEN FAZLA ÜLKEDE SELVA MAKARNA TÜKETİLİYOR

Dünyanın en iyi makarna ödülünü alan Konya firması Selva üretim kapasitesini artırdı. 2023 yılında yapılan yeni yatırımlarla 24 saat makarna ve çeşitli ürünler üretiliyor. Konya Organize Sanayi'deki dev fabrikada makarna, nişasta, galeta unu, mısır unu, yulaf kepeği, pirinç unu, köftelik bulgur, irmik ve mantı gibi birçok ürün üretiliyor. Selva, 5 kıtada 80'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

selva-1.jpg

3 DAKİKADA HAZIR OLAN MAKARNA ÜRETTİ

Selva, 2008 yılında ürettiği özel makarna ile popüler olmuştu. 3 dakika gibi kısa sürede hazır olan Şipşak makarna yoğun talep görmüştü. 2010 yılında meyveli irmik üreten firma yine gündeme oturdu. Çilekli, vanilyalı, muzlu ve portakallı irmik çok satılmıştı. Konya'da yüzlerce kişiyi istihdam eden Selva'nın gıda sektöründe yeni yatırımları hayata geçireceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum