Emeklilere bu marketlerde özel indirim uygulanacak! Emekli Kart dağıtımı başlıyor

Emeklilere bu marketlerde özel indirim uygulanacak! Emekli Kart dağıtımı başlıyor

Türkiye'de emeklilere özel uygulanacak indirimlerin detayları belli oluyor. Bu marketlerde özel indirim uygulanacak. Emekli Kart dağıtımı başlıyor. İşte detaylar...

Emeklilerin alım gücü düştü. 10 bin lira maaş ile geçinmekte zorlanan emeklilere ise yeni destek verilecek. Emekli Kart sayesinde bu marketlerde indirimler uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından "Emekli Kart" programının detayları açıklandı. Buna göre, "Emekli Kart" ile PTT AVM, Tarım Kredi marketleri, THY, TCDD ve GSM operatörleri gibi birçok farklı alanda emeklilere özel ayrıcalıklar sağlayacak.

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapmayan iktidar, 16 milyonu aşkın emekli vatandaşlara yönelik yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, bütçeden ayrılacak olan payın arttırılması ve "Emekli Kart" isimli bir kart ile emeklilere indirim ve kampanyalar sunulması öngörülüyor.

emekli-karti.webp

EMEKLİ KART KİMLERE VERİLECEK?

Son zamanlarda gündemde yer alan "Emekli Kart" programı hakkında bazı önemli bilgiler netleşti. Buna göre, Emekli Kart'ın her emekliye verilmeyeceği, belirli kriterleri taşıyan emekli vatandaşlara sunulacağı belirtildi.

Söz konusu Kart, ek geliri olmayan, kira ödeyen emeklilere ve 65 yaş üstü geliri olmayan bireylere tahsis edilecek.

indirim-333.webp

EMEKLİ KART HANGİ YERLERDE KULLANILABİLECEK?

"Emekli Kart", PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, THY, TCDD, cep telefonu hizmetleri, sinema, tiyatro ve PTT Kargo gibi yerlerde geçerli olacak.

‘Emekli Kart’ sahipleri, bu kart aracılığıyla çeşitli ürün ve hizmetlerde özel indirimlerden faydalanabilecek. Ayrıca, emeklilerin kamu ile anlaşmalı zincir marketler ve giyim mağazalarından yapacakları alışverişlerde de özel indirimler sağlanacak. Bu indirimler, sosyal yardım ödeneği kapsamında finanse edilecek. Bakanlık, yaşlılık, dul ve yetim aylığı alan kişilere yönelik sosyal yardımları ‘Emekli Kart’ üzerinden sağlayacak. Genel bütçeden ayrılan 498 milyar liralık ödenek, emekli keseneği için kullanılacak.

Kaynak:https://www.milligazete.com.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum