Emekliler zammı duyunca kaşık alıp oynamaya başladı!

Emekliler zammı duyunca kaşık alıp oynamaya başladı!

Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, 'Emekliler, kaşık aldı oynuyor. Bu zam, herkese çok iyi geldi' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağını açıkladı. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamlar arasındaki farklılığın rahatsızlık oluşturduğunu, bu yüzden SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacağını da açıkladı. Emekli aylığı zammının yüzde 42,6 olduğunu dile getirdi. Emekliler ise hayal kırıklığı yaşadıklarını, hayat pahalılığı altında ezildiklerini ifade etti. Emeklilerin beklentisi maaşlarının asgari ücret düzeyinde olmasıydı.

4-1.jpg

EMEKLİLER ZAMMI DUYUNCA KAŞIK ALDI OYNAMAYA BAŞLADI!

Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Çağlar, ironi yaparak, “Emekliler, kaşık aldı oynuyor. Bu zam, herkese çok iyi geldi” dedi. Sefillerin 4. perdesini oynamaya başladıklarını ifade eden Başkan Çağlar, “Emeklilerden tam 10 bin TL almayanlar da var. Doğrusu biz, emekliler için asgari ücrete yakın bir maaş açıklanmasını bekliyorduk. İnsanların aklıyla alay edildi. 10 bin TL nedir? Bu adaletsizlik değil de ne? Asgari ücret 17 bin, emekli maaşı 10 bin. Aklımız ermedi. Allah için biri çıksın, bugün 10 bin TL'nin neye yeteceğini söylesin. Doğal gaz faturaları, su ve elektrik faturaları ortada. Birçok emekli, geçen yıl kombisini yakmadı. Bu yıl kış olmadığı için böyle bir duyum almadık. Ancak birçok emeklinin kombisini kıstığını rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen yıl üyelerimizden faturasını ödeyemediği için elektriği kesilenler oldu” şeklinde konuştu.

4-2.jpg

AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞA REVA GÖRÜLDÜK!

“Kışı geçireceğiz ancak yediğimiz ayazı unutmayacağız” diyen Başkan Çağlar, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok emekli, hayat pahalılığından, yüksek enflasyondan, alım gücünün düşmesinden dolayı kazak, ceket, mont alamadı. Herkes, eski üstlerini, giysilerini diktirip giyiyor. Sütün litresi 25 lira olmuş. Ekmek fiyatı artacak. Kaliteli gıda yok. Isınma yok. Kışın ortasında gelsinler ve 10 bin lira ile geçinsinler. Bugün Konya'da en ucuz evin kirası olmuş 10 bin TL. Emeklinin durumu iyi değil. Memur emeklisi ile işçi emeklisi arasında da ayrım var. İşçilerin bu ülkenin farklı noktalarında alın terleri var. Emeklinin memuru, işçisi mi olur? Bir emeklinin açlık sınırı altında maaş alması adalet mi? Bunun hak veya hukuk anlayışla bir bağlantısı olabilir mi? Açlık sınırı 14 bin lirayı aştı. Emekliye 10 bin TL maaş reva görüldü. Emekliler dengesiz beslenmekten hasta oluyor. Defalarca söyledik. Emekli için daha önce 'bırakın ay sonunu 15'ine bile para kalmıyor' diyorduk. Şimdi maaş yatar yatmaz paranın büyük bir bölümü faturalara, kiralara gidiyor. Yazıklar olsun.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum