Emekliler zammı beğenmedi: 10 bin lirayla nasıl geçinelim

Emekliler zammı beğenmedi: 10 bin lirayla nasıl geçinelim

Türkiye'de emeklilere verilen yüzde 5 ek zam beklentiyi karşılamadı. Emekliler, 'Bu maaşla nasıl geçinelim' dedi.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de alım gücü her geçen gün düşüyor. Vatandaş, bu durumun acilen çözülmesi gerektiği konusunda hemfikir. Merkez Bankası enflasyon frenlemek için parasal sıkılaşma politikasını devreye alsa da beklenen etki hala oluşmadı.

emekli-zam-orani.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası emeklilere ek yüzde 5 zam yapıldığını açıkladı. Beklentileri karşılamayan yeni zam oranı, emeklileri açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmeye devam etti.

Yüksek enflasyon ve eşya fiyatlarındaki dalgalanma emeklilerin bu şartlarda geçimlerini, bu zam oranıyla daha da kötü duruma düşürdü.

emekli-maasi-zam.webp

TÜRK-İŞ verilerine göre aralık ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 14 bin 431 TL, yoksulluk sınırı 47 bin TL olarak hesaplandığı bu şartlarda emekli maaşlarına yapılan zamla, beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması mümkün görünmüyor.

Emekliler zam kararı sonrası, 'Bu maaşla nasıl geçinelim. Ayda 10 bin lira kime yetecek. En düşük emekli maaşı asgari ücretle aynı olmalıydı' diyerek duruma isyan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum