Eleman sorunu çözülmeli

Eleman sorunu çözülmeli

KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, "Sektörümüzün temel sorunlarından bir tanesi eleman bulamamak. Bu konuda meslek liselerinin taşın altına elini sokması ve daha fazla sorumluluk almalıdır" dedi

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği’nin (KONTİMDER) düzenlediği  “Arabaşı Günü”nde üyeler biraraya geldi. Derneğin Teşkilatlanma ve Üye İlişkileri Komisyonu tarafından organize edilen etkinlikte üyelere arabaşı çorbası ikram edildi. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verilen programın sonunda üyelere rozet takma töreni düzenlendi. KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran,  programa katılan üyelere teşekkür ederek, “Beş aydır afktif olarak faaliyetlirini sürdüren derneğimiz 159 üyeye ulaşmıştır. Hedefimiz, bu yıl 300 üyeye ulaşarak daha geniş bir aile ile hizmet etmektir” dedi.  Başaran, temel hedeflerinin ve kuruluş amaçlarının, tesisat ve inşaat malzemecilerinin ortak sorunlarına ortak çözümler bulacak işbirliği ve güç birliği oluşturmak olduğuna dikkat çekerek, ”Cumhuriyetimizin 100. Yılında belirlenen hedeflere ulaşabilmemiz için üyelerimizin sattıkları malzemelerin yurdumuzda üretilmesini teşvik etmek ve ülkemize katma değer sağlamak vatandaşlık borcumuz olmuştur. Paydaş kuruluşlarımız ile birlikte, sektörün önünü açacak toplantılar, bilimsel çalışmalar ve fuarlar organize etmek, üyelerimizi eğitmek suretiyle önce ticari ve sosyal ahlak kurallarına uygun hareket edeceğiz. Tüketicilerin alışverişlerinde KONTİMDER üyelerine güvenmeleri ve tercih etmelerini sağlayacak girşimlerde bulunarak tüketici memnuniyetini ön planda tutmayı, başlıca prensibimiz olarak konumlandırdık” diye konuştu.

ÇÖZÜM ODAKLI PROJEler HEDEFLİYORUZ

Dernek olarak  4’ü sosyal, 6’sı sektörel ve kişisel gelişimle alakalı olmak üzere 10 proje ve etkinliğe öncelik verdiklerini dile getiren Başaran, şu bilgileri verdi: “İlk faaliyetimiz Bayırbucak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimize 1 TIR yardım malzemesi göndermek oldu. Ardından KTO Karatay Üniversitesi tarafından başlatılan ‘Sektör Danışmanlığı’ projesine çözüm ortağı olduk. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan her bireye okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen, EKİP42 projesine dahil olduk. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kurulan maddi durumu kötü olan öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeyi  hedefleyen “Giysi Bankası’ projesine katıldık. Son dönemde hepimizin en önemli sorunlarından bir tanesi ‘İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Yasası”. Bu konu ile alakalı, bugüne kadar yapılmış olanlardan daha farklı bir konseptette, bir dizi eğitim programı için çalışıyoruz. Yine temel sorunlarımızıdan bir tanesi eleman bulamamak. Bu konda meslek liselerinin taşın altına elini sokması ve daha fazla sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda iş dünyası ile meslek liselerini ve üniversiteleri biraraya getirip birlikte neler yapabiliriz temalı bir çalıştay yapacağız. Konya’daki apartman yöneticelerine yönelik olarak İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği ile birlikte bir eğitim planlıyoruz. Üyelerimize yönelik olarak etkili konuşma, beden dili ve diksiyon eğitimi programı organize edeceğiz.”

SEKTÖREL KÜMELENME PROJESİ

İnşaat malzemecileri ve tesisatçıları kümesini oluşturmak için derneğin ilgili komisyonunun altyapı çalışmalarına başladığını vurgulayan KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, kümelenmenin sağladığı avantajlardan üyelerin yararlanmasını amaçladıklarını belirtti. Başaran, derneğin hedeflerinin gerçekleştirilmesinde ilgili muhataplar kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapılacağını kaydederek “Birinci derecede mupataplarımız; KOMÜT (Konya Müteahhitler Birliği), İnşaat Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlarla yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Bu sayede birbirimizle irtibat halinde olarak haksız rekabet ve standart dışı üretim ile bir nebze de olsa mücadele etmeye çalışacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.