Elektrik hayatı durdurdu

Elektrik hayatı durdurdu

Dün sabah saatlerinde nedeni belirlenemeyen elektrik kesintisi ülke genelinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Dün sabah saatlerinde nedeni belirlenemeyen elektrik kesintisi ülke genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. Elektrik kesintisinin nedeni uzun süre çözülemezken Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Elektrik kesintisi konusunda terör saldırısı dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz” dedi

Türkiye’nin dört bir yanında elektrikler kesildi. Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Denizli, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Bursa gibi şehirlerden Twitter ve Facebook’a elektrik kesintisi mesajları yağdı. İlk başta 46 İlde elektriklerin kesildiği açıklanırken ileriki saatlerde Van hariç tüm illerde elektrik kesintisinin yaşandığı bilgisi yayıldı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.35’de başladı ve batı illeri başta olmak üzere domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30’a kadar illerde peş peşe elektrik kesintileri yaşandı

TRAMVAY YERİNE OTOBÜS SEFERİ

Elektrik kesintisi Konya’da da yaşamı olumsuz etkiledi. Konya'da elektrik kesintisi nedeniyle Kampüs-Alaaddin hattındaki tramvay seferleri yapılamadı. Yolda kalan vatandaşlar, otobüslerle taşındı. Bazı iş merkezlerinde vatandaşlar asansörde mahsur kaldı. Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri de iptal edildi. Elektrik kesintisi nedeniyle perondaki bir YHT seti, dizel motorlu lokomotifle çekildi. Seferlerin iptal edilmesiyle garda bekleyen vatandaşlar, otobüslerle taşınmaya başlandı. Uçak seferlerinde ise aksama yaşanmadığı bildirildi. Sinyalizasyon sistemi çalışmadığı için küçük çaplı kazalar meydana geldi. Hastane ve polis merkezi, elektrik kesintisi nedeniyle jeneratörlerini devreye soktu. Elektrik kesintisi yaşamı alt üst etti. Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı.

KESİNTİNİN NEDENİ ÇÖZÜLEMEDİ

Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü. Kesintiye neyin neden olduğu uzun süre çözülemezken. Elektrik kesintisinin daha fazla yayılabileceği ve büyüyebileceği bildiriliyor. Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, "Sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor" denildi. MEDAŞ ise yaptığı açıklamada kesintilerin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını açıkladı. İstanbul'da da hayat elektrik kesintisiyle birlikte felç oldu. Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul'da metro seferleri durdu. Ankara'da da metro seferleri yapılamazken trafik ışıklarının da çalışmadığı gelen bilgiler arasında.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de 45 ilde gerçekleşen elektrik kesintisi konusunda açıklamada bulundu. Başbakan Davutoğlu, "Elektrik kesintisi konusunda terör saldırısı dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu. Sorun iletim hatlarından kaynaklı olabilir" dedi.

15 YILDIR BÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI

Enerji Bakanlığı yetkilileri Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasını yaptı. Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi pek çok alanda hayatı olumsuz etkiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Elektrik kesintisi karayolu ulaşımında da özellikle büyük kavşak noktalarında trafik lambalarının devre dışı kalması nedeniyle sorun yarattı. Yaşanan sorun, görevlendirilen trafik ekipleriyle aşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.