Ekol Koleji’nden Kudüs’e mektup var

Ekol Koleji’nden Kudüs’e mektup var

Tüm Müslümanların ve insanlığın ortak meselesi olan Kudüs için Ekol Kolejinden farkındalık oluşturan bir etkinlik yapıldı.

Ekol Koleji; Kudüs’te yaşanan baskı, şiddet, yalnızlaştırma ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalan kardeşlerimiz için “Kudüs’e Mektup Var” isimli Kudüs’e mektup yazma etkinliği gerçekleştirdi. Ekol Koleji bu farkındalık etkinliği ile aynı hüznü yüreklerinde taşıyan insanlarla üzüntülerini paylaşmalarını sağlamak ve öğrencilerin bir anlığına bile olsa oradaki insanların neler yaşadığını hissedebilmelerini amaçlıyor.

Öğrenmenin sadece derslerden ibaret olmadığını vurgulayan Okul Müdürü Dr. Mehmet Birekul, “Ülkemizi, topraklarımızı, değerlerimizi, geleceğimizi ve tabii ki inancın önem atfettiği değerleri korumak için güce ihtiyacımız var; biz bu gücü yetiştiren bir güce sahip olduğumuz için bunu en iyi şekilde değerlendirerek gelecek nesillerimizi de bu bilinçle yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Mektuplarda Kudüs’ün 5000 yıllık tarihinden, özgürlüğünden, zulmün kötülüğünden, barıştan ve huzurdan bahseden, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V)  müjdesine ve emanetine sahip çıkacağını anlatan öğrenciler oldukça duygulandırdı. O mektuplardan bazı pasajlar ise şu şekilde: “Sevgili bedenleri küçük yürekleri büyük olan kardeşlerim. Biliyorum, şu an çok zor zamanlar geçiriyorsunuz. Bilmenizi isterim ki bizler de en az sizin kadar huzursuz ve endişeliyiz. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı korumak ve orayı ibadethane olarak Müslümanların hizmetine sunmak hepimizin görevidir. Bizler, topraklarınızdan kilometrelerce uzakta olsak da kalbimiz her zaman sizinle atmaktadır.

Yüce Allah (C.C) zalimlere fırsat vermeyecek, bir gün zulüm bitecektir. İçinizdeki iman duygusu sizleri kurtaracaktır. Keşke herkes bütün Müslümanlar bir araya gelse ve sizin için tek yürek olabilse. Eğer dünya biz çocukların elinde olsaydı dünya çok değişirdi herhalde. Çünkü biz çocuklar kavga nedir bilmeyiz. Bilsek de kin tutmayız. Unutmayın ki biz Müslümanlar Kudüs’ü bir başka severiz. Televizyonda haberleri izledikçe içimiz kan ağlıyor. Etrafınız kuşatılmış özgürlükten uzak bir durumda yaşıyorsunuz. Şunu unutmayın ki biz her zaman size dua ediyoruz. Eminim ki bütün Müslümanlar da size dua ediyordur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum