Ecdatla buluşma sürüyor

Ecdatla buluşma sürüyor

‘Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor’ organizasyonu kapsamında lise öğrencilerini Çanakkale'ye götüren Selçuklu Belediyesi, yaptığı basın toplantısı ile Sonbahar gezisini başlattıklarını duyurdu

Bayır Daimond Otel'de düzenlenen toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İlçe başkan yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar katıldı. Başkan Altay, belediyeler olarak birçok yatırım yaptıklarını fakat bu tarz etkinliklerin daha etkili ve kalıcı olduğuna dikkat çekti. Çanakkale programının geçtiğimiz yıllarda başladığını hatırlatan Altay, “Organizasyonu çok yorucu olan bir etkinlik türü” dedi. 15 Temmuz gecesi yaptıkları çalışmanın ne kadar doğru olduğunu gördüklerini söyleyen Altay, “Çanakkale 1915'de atalarımızın yazdığı bir kahramanlık destanıdır” şeklinde konuştu. Daha sonra Belediye Başkan Altay ve beraberindekiler, ilk kafile ile Çanakkale'ye giden öğrencilerle canlı görüşme yaptı.

8 BİN 424 GENÇ GİDECEK

15 Temmuz akşamı gençlerin sokaklara döküldüğünü belirten Başkan Altay, gençlerin yine herkesten önce vatan savunmasına geçtiğini konuşmalarına ekledi. “Geçen yıl olağanüstü şartlar nedeniyle projeyi gerçekleştiremedik. Projeye başlarken lise 2'ye giden tüm öğrencilerimizi Çanakkale'ye götüreceğiz diye karar kılmıştık” diyen Altay, daha sonra şunları kaydetti: “İlk yıl 12 bin 100 gencimiz Çanakkale'ye gitti. 8 bin 424 gencimiz toplam 39 seferle Çanakkale'ye seyahat etmiş olacak. İlk seferimiz başladı. Yıl sonunda geçmiş yıllar ile birlikte toplamda 20 bin 514 kişi Çanakkale'ye gitmiş olacak.”

EN BÜYÜK KÜLTÜR ORGANİZASYONU

Programa sabah saat 05.45'te başladıklarını belirten Altay gezi program kapsamı hakkında da bilgiler verdi. Selçuklu Belediyesi bahçesinde toplandıklarını söyleyen Altay,  “06.00'da havalimanına hareket ediyoruz. 07.30'da uçak kalkıyor. Öğrencilerimiz için hazırladığımız otobüslerle Çanakkale'de misafirleri ağırlıyoruz. Hayatlarında ilk kez uçağa binenler oluyor. Birçok kişi ilk kez Çanakkale'ye gidiyor. Ziyaretler gerçekleştiriliyor. Akşam saat 20.00'da dönüş yapılıyor. Öğrenciler, tarihini izlerken aynı zamanda da kültürel ve sosyal olarak önemli kazanımlara imza atıyor. Organizasyon sadece turistik gezi değil. Bilinçlendirme anlamında öneme sahip. Belediye olarak en büyük kültür organizasyonuna imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. 

ÇANAKKALE YERİNDE ÖĞRENİLİR

Toplantıda konuşan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da belediye ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Bu çalışmalar içinde en anlamlı olanın Çanakkale gezisi olduğunu ifade eden Kayacılar, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, Çanakkale'yi sadece tarih sahnesinde kalmış bir kahramanlık destanı olarak bilmemelidir. Çanakkale'yi tüm yönleri ile okuyabilen bir şuurda olmalılar. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen dış mihrakların tarihte ne tür oyunlar oynadığını göstermesi açısından gezi çok anlamlı. Başkanımıza ve ekibine müteşekkiriz” açıklamalarında bulundu. 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.