Dünyada her yerde Müslüman kanı akıyor

Dünyada her yerde Müslüman kanı akıyor

Komor Adaları'ndan bir grup Ribat Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti. Ziyarette Komor Adalarında, Ay Derneği ile işbirliği çerçevesinde Ribat'ın faaliyet yapması kararlaştırıldı

Ribat Eğitim Vakfı, yurt dışı yardım faaliyetlerini yürüttüğü Ribat İnsani Yardım Derneği'nin misafirleri olarak Konya'ya gelen Komor Adalarında faaliyet yürüten Ay Derneği yetkililerini ağırladı. Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ile Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman'ın da hazır bulunduğu ziyarette Komor Adalarında Ribat Eğitim Vakfının hem insani yardım, hem de eğitim faaliyetleri alanlarında Ay Derneği ile birlikte hareket etmesi kararlaştırıldı. Ay Derneğinden, Buhari Muradabi, Muhammed Muhammed Mze, Hasani Hatubou, Salma Yousouf Adam, Said Hachime Muhammed, İbrahim Hamidou, Soule Hssani, Souffiane Abdou Abdallah, Anldjata Ahamada Ali, Youssouf Abdou Soimad'in hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Muzaffer Büyük, bir İtalyan düşünürün, 'Müslümanlar mücevherin üzerinde oturuyorlar ama o mücevheri işletemiyorlar ve dileniyorlar' dediğini hatırlatarak, Müslüman ülkelerin bir an önce bağımsızlıklarını kazanarak, birliklerini sağlayarak kalkınmaya başlamaları gerektiğini ifade etti. Muzaffer Büyük, şöyle konuştu: "Bugün dünyada her yerde Müslüman kanı akmaktadır. Müslümanların arasına sokulmuş tefrikaların bedeli çok ağır olmaktadır. Biz kardeşlerimizin bu kadar acı çekmesini kabul edemiyoruz. Şunu da biliyoruz, elbette ki bazı şeyler çok zordur. Bizim ülkemizde bir zamanlar Kur'an-ı Kerim okumak suçtu ama Müslümanların yıllarca vermiş olduğu siyasi mücadele sonrasında, Allah'ın da yardımıyla bugün devlet okullarımızın tamamında Kur'an-ı Kerim ders olarak okutulur hale gelmiştir. Biz kardeşlerimize sistemli ve eğitimli bir çalışma ile sömürgelerden kurtularak, kendi bağımsızlıklarını sağlamalarını ve kalkınma için adım atmalarını öğütlüyoruz. Bunun zor olduğunu biliyoruz ama Müslümanlar buna mecburdur."

BALIK AVI YASAKLANDI

Komor Adalarında faaliyet gösteren Ay Derneği yetkilisi Buhari Muradabi ise şu an için kendilerinin açlıkla başa çıkamadıklarını ifade ederek, "Afrika ülkeleri ve bizim ülkemiz Komor Adaları yıllarca sömürülmüş. Buralarda kurulan sistemlerle bizim elektrik üretmemiz, ticaret yapmamız, hatta denizden balık avlamamız yasaklanmış. Şimdi bunların hepsiyle başa çıkarak eğitim ve kalkınma hamlelerini yapabilmemiz çok zor görünmektedir. Bu çerçevede Türkiye'yi hayranlıkla izliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sağlanan bu başarı bütün Müslümanların başarısıdır. Türkiye Türklük üzerinden hareket etmeyecektir, bütün ümmete de sahip çıkacaktır, Müslümanların hepsine ağabeylik yapacaktır, buna inanıyoruz. Ülkemizde, Müslümanların Hıristiyanlaştırılması için sistemli çalışmalar yapılmaktadır. Bununla birlikte İran'da insanlarımızı Şii yapmak için mücadele yürütmektedir. Biz Ribat Eğitim Vakfı ile hem eğitim alanında hem de insani yardım alanında birlikte hareket etmeyi çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu. Halen Fransa'ya sömürge vergisi ödeyen ülkenin milli geliri 100 dolardan daha düşük ve dünyanın en fakir ülkelerinden kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.