Doğanhisar'ın tek ihtiyacı asaleten atanacak bir Kaymakam

Doğanhisar'ın tek ihtiyacı asaleten atanacak bir Kaymakam

Erkan Savar, Doğanhisara asaleten kaymakam atanması için herkesin el birliği içinde olması gerektiğini ifade ederek böylesine sorunsuz ve güzel bir ilçenin sahipsiz bırakılmamasını istedi.

Doğanhisar İlçesi’ne vekâleten atanan Kaymakam Erkan Savar, Doğanhisar’a asaleten kaymakam atanması için herkesin el birliği içinde olması gerektiğini ifade ederek böylesine sorunsuz ve güzel bir ilçenin sahipsiz bırakılmamasını istedi.
Vekil olduğum için yeterli bilgi veremiyorum
İlçeye şimdiye kadar asaleten kaymakam gelmemesinin ilçenin hem gelişmesine hem sorunlarının çözümüne olumsuz etki oluşturduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakam Vekili Erkan Savar, “Merhaba Gazetesi ve Konya Televizyonu’na buraya kadar gelerek ilçemizin tanıtımına katkı sağladığı için teşekkür ederim. Ancak ben buraya geleli çok kısa süre oldu ve muhtemelen bu çalışmanız yayına geçtiği sırada da ben buradan gitmiş olacağım. Bu nedenle sizlere ilçenin tanıtımı veya sorunları konusunda nasıl bir açıklama yapacağımı bilemiyorum” dedi.
Doğanhisar en rahat ilçelerden birisi
Haber konusunda sadece bilgileri çerçevesinde yardımcı olabileceğini de dile getiren Savar, “Benim sizlerden istediğim en önemli konu Doğanhisar’a asaleten bir kaymakamın atanması için Konya basını olarak konunun üzerine gitmeniz. İlçe halkı, idarecileri, kurum yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları el birliği içerisinde olarak basının da desteğini almak şartı ile buraya asaleten bir kaymakamın atanmasını sağlayabilir. Çünkü Doğanhisar gerçekten çok güzel ve her şeyi ile sorunsuz bir ilçe. Burada kaymakamlık yapacak olan arkadaşımız hiçbir sorunu olmayan, beldeleri ile köyleri ile kurum ve kuruluşları ile rahat bir ortama gelecek. Yeter ki basın ve ilçe halkı bu konuda üzerlerine düşen görevi yapsın” diye konuştu.
Doğanhisar ilçesinin tanıtımı
Doğanhisar M.Ö. 500 yıllarında Metyus adıyla kurulmuş ancak Selçukluların batıya yayılışları sırasında 1110 yılında Türk hâkimiyetine geçmiştir. Şehrin adı Selçukluların arması ‘Doğan’ kuşuna izafeten ‘Doğan Kalesi’ olarak değişmiş daha sonra Doğanhisar adını almıştır. İlçe merkezinin nüfusu 5 bin 882, kasaba ve köy nüfusu 15 bin 560’dır. İlçemize bağlı 8 kasaba ve 8 köy bulunmaktadır. Köylerimiz Furunlu, Güvendik, İlyaslar, Kemer, Tekke, Uncular, Yazır ve Yazlıcadır. İlçemiz arazisinin büyük bir bölümünün dağlık ve ormanlık oluşu,  nüfus yoğunluğunun sık olması,  tarım dışında bir başka bir iş sahasının olmaması nedeniyle ilçemiz bir gelişme gösterememiştir. Nüfusun büyük bölümü iş mevsiminde diğer il ve ilçelere vasıfsız işçi olarak çalışmaya gitmektedirler.
Ufak tefek sorunlar her ilçede olur
İlçe merkezinde, Merkez Sağlık Ocağı Tabipliği ile 30 yataklı Devlet Hastanemize öncelikle, yardımcı sağlık personeli, memur ve şoför ve hizmetliye ihtiyaç bulunmaktadır. İlçemiz ekonomisi tarım ve hayvancılığı dayalıdır. Sanayi geliri ve sanayileşme yok denecek kadar azdır. İlçemizin genel alanı 51 bin 686 hektardır. Ekilebilir 20 bin 897 hektar tarım arazisinin 4 bin 730 hektarı akarsu, gölet ve yeraltı suları ile sulanabilen arazidir. İlçemiz kasaba ve köylerinde yapımı devam eden göletlerin tamamlanması ile sulanabilir arazi miktarı önemli ölçüde artacaktır.
İlçenin gelişimi için önemli projeler var
Köy yollarımızın bütünü asfaltlanmış olup, ulaşımda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.
Doğanhisar-Argıthanı ile Doğanhisar-Hüyük yolları bakım ve onarım gerektirmekte ise de yeni yapılan ve halen inşaatı devam etmekte olan yol projesi bittikten sonra rahat bir ulaşım sağlanacaktır. İlçemizde kanalizasyon çalışmasının büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Mezbaha binası tam teşekkülü hale getirilmiştir. Ali Çayı Deresi ıslah çalışmalarının yanı sıra ilçe parkı yeniden projelendirilerek park ve aile çay bahçesi olarak düzenlenmiştir. 2011 yılı yatırımları arasında,  iki büyük mezarlığın düzenleme projeleri hazırlanmıştır. Beton parke taşı üretimine devam edilmesi, organize hayvancılık alanı yapılması da yeni projeler arasında yer almaktadır.
Beldelerimiz kendilerine yetecek ölçüde
İlçemizin yanı sıra beldelerimiz de kendilerine yetecek ölçüde hizmet ve gelire sahiptir.  Ayaslar Belediyesi: Yatırımları arasında kasaba içi yollarının kilitli parke taşı döşeme işinin devamı, tütünlük mevkiinde boş bulunan yere çok amaçlı kullanılmak üzere bina yapımı, beldemize futbol sahası yapımı, arazi ve suyollarımızda eksik kalan kısımların yapımı yer almaktadır.
BELDELERİMİZ VE KONUMLARI
Başköy Belediyesi: Yatırımlarında mesire alanı düzenlemesi, Tokmak Deresi ıslahı, halı ve çamaşır yıkama yerleri, İçme suyu ve yol düzenlemesinin yapımı, lojman yapılması, Balkı-Doğanhisar arası yolun genişletilmesi yer almaktadır. İmar planı mevcut olup, belediyemizce yol düzenleme ve altyapı çalışmalarına devam ediliyor.
Çınaroba Belediyesi:  Belediyenin yatırımları arasında, Arazi toplulaştırılması, dere ıslah çalışmaları, arazi yollarının makine ile düzenlenmesi,  yer almaktadır.
Deştiğin Belediyesi: Doğanhisar-Hüyük arası çevre yolunun tamamlanması, şehit vatandaşlarımızın isminin verildiği cadde ve sokakların kilitli parke taşı döşemesi çalışmalarının devamı yer almaktadır.
Karaağa Belediyesi: Belediyenin yatırımları arasında, Dere yatağının açılması, Karaağa - Argıthanı arası stabilize yolun asfaltlanması, Ketenlik mezrasının yolunun asfaltlanması ve toplulaştırma çalışmalarının hızlandırılarak bir an evvel uygulamaya konulması, planı İller Bankasınca ihale edilerek yaptırılıp tamamlanan kanalizasyon ve arıtma tesisinin yapımı yer almaktadır. Koçaş Belediyesi:  Koçaş’ın yatırımları arasında, kanalizasyon şebekesinin yapımı,  yol düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları, yeni içme suyu derin kuyularının tespiti yer almaktadır.
Konakkale Belediyesi: Arazi su kanallarının borularla yapılması, gölet yapımı, kanalizasyon arıtması projesi hazırlanması, kasaba içi elektrik şebekesinin yenilenmesi yer almaktadır, devam etmekte olan kanalizasyon çalışmalarının tamamlanması ve yol açma çalışmaları gelmektedir.
Yenice Belediyesi: Belediyenin yatırımları arasında, eski göletin kapalı sulama sistemine çevrilmesi, Doğanhisar-Yenice-Çınaroba atık su arıtma tesisinin yapımı,  yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.