Dışişleri: Turistlerin Elektronik Vize Girişlerinde Sıkıntı Yok

Dışişleri: Turistlerin Elektronik Vize Girişlerinde Sıkıntı Yok

Dışişleri Bakanalığı, Elektronik Vize (e-Vize) uygulamasına ilişkin bugün bazı medya organlarında çıkan haberleri yalanladı. Dışişleri, sözkonusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, “diğer sınır kapılarımızda olduğu...

Dışişleri Bakanalığı, Elektronik Vize (e-Vize) uygulamasına ilişkin bugün bazı medya organlarında çıkan haberleri yalanladı. Dışişleri, sözkonusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, “diğer sınır kapılarımızda olduğu gibi, Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanlarından da e-Vize ile girişlerde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.” dedi.

Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün (19 Ağustos) bazı basın-yayın organlarında Elektronik Vize (e-Vize) uygulamasına ilişkin olarak, Muğla Dalaman ve Bodrum Havalimanlarında yabancıların e-Vize ile giriş yapılmasına izin verilmediğine ve e-Vize alarak bu havalimanlarından ülkemize giriş yapmak isteyen yabancıların geri gönderildiklerine ilişkin haberler yer almıştır. Sözkonusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Son günlerde, diğer sınır kapılarımızda olduğu gibi, Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanlarından da e-Vize ile girişlerde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.”

1 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar Milas-Bodrum Havalimanından 287 bin 604, Dalaman Havalimanından ise 646 bin 382 yabancı e-Vize ile giriş yapıldığına dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı, e-Vize başvuru sistemi 17 Nisan 2013 tarihinde Dışişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını hatırlattı.

Dışişleri'nden açıklamasında “İnternet bağlantısı olan her yerden, 7 gün 24 saat boyunca, ortalama 3 dakika içerisinde e-Vize alınması mümkündür. Halihazırda e-Vize uygulamasından 98 ülkenin vatandaşları yararlanmakta olup, 19 Ağustos 2014 tarihi itibariyle 4,5 milyonu aşkın e-Vize düzenlenmiştir.” denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.