Ders kitaplarından FETÖ çıktı

Ders kitaplarından FETÖ çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 6. Sınıf öğrencilerine dağıtılan Türkçe kitaplarında Fethullah Gülen övgüsü yer aldı. Kitaplar apar topar toplatıldı, yeni kitaplardan Gülen ile ilgili olan bölüm kaldırıldı.

6. Sınıflara dağıtılan Türkçe ders kitabının 21. sayfasında Pensilvanya'ya gönderilen mesaj fark edildi. Kitap öğrenci, öğretmen ve velilere hiçbir açıklama yapılmadan toplatıldı. Ardından kitaplar aynı yayınevinden ve aynı kapakla tekrar basıldı.

PENSİLVANYA ÖYKÜSÜ

Kitabın ilk baskısında yer alan öyküde “Pensilvanya'daki evime dünyanın dört bucağından her ırktan ve her renkten misafirim geliyor. Bir zamanlar ben onların memleketinde yiyip içmiştim. Benim memleketimde şimdi onlar yiyip içecek… Öleceğim güne kadar evimin kapıları bu aziz dostlara açık kalacaktır. Hiçbir zaman evim, misafirlerle olduğu anlardaki kadar mutluluk tatmamıştır” ifadeleri yer aldı. Basılan yeni kitaplardan ise Pensilvanya bölümü çıkarıldı.

Eğitim-iş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, SÖZCÜ Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, “Yılardır cemaate bile bile ödün verenler, sahte kahramanları ders kitaplarına kadar soktular. Dini siyasi çıkarları için kullananların referans alındığı kitaplar okullarımızda dağıtıldı. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini unutturmak, yok etmek için, 6. sınıf Türkçe ders kitabında, çocuklarımıza sahte yazarların uydurma hikayeleri anlatılmıştır. Ulusal değerlerimize ait, halkın sevgi ve saygısını kazanmış onlarca aydın, yazar, sanatçı, bilim adamı varken, bu yapılanın tek amacı olduğunu göstermektedir. O da laik bilimsel demokratik eğitimi yok etmektir” dedi. Özbay, kitapları hazırlayanların ve MEB içerisindeki görevlilerin FETÖ cemaati ile bağlantılı olduğunu da öne sürerek ”O nedenle kitapların yeniden basılacağını ve bazı yayınların yasaklandığı, kesinlikle kullanılmaması gerektiğini ifade edildi ama pardon diyenler kitap basmaya, kazanç elde etmeye devam ediyor” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.