Derebucakın şirin beldesi Gencek

Derebucakın şirin beldesi Gencek

Akdeniz bölge sınırı ve İç Anadolu bölge sınırlarının kesiştiği bir bölgede kurulduğu için hem Akdeniz hem İçanadolu kültürü ve gelenekleri ile iç içe olan Derebucakın Gencek Beldesi

Akdeniz bölge sınırı ve İç Anadolu bölge sınırlarının kesiştiği bir bölgede kurulduğu için hem Akdeniz hem İçanadolu kültürü ve gelenekleri ile iç içe olan Derebucak’ın Gencek Beldesi küçük olmasına rağmen şirinliği ile göz dolduruyor. 
Gencek Belde Belediye Başkanı Yusuf Uyar ile beldenin sorunları ve belediyenin çalışmaları konusunda kısa bir söyleşi yaptık. Beldede bulunan gölet sayesinde sulu tarımın geliştiğini bahçecilik ve sebzecilikte oldukça ileri noktalara geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Uyar, beldenin pekmez ve çileğiyle de çevrede ünü yayılır hale geldiğini söyledi.
Başkanım öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?
Belediye olarak halkımızın istekleri doğrultusunda elimizden gelen tüm imkânları seferber ettik. Öncelikle ben kasabadan biriyim, Kasabamı şimdiye kadar hiç terk etmedim ve terk etmek de istemiyorum. Vatandaşımızın isteği ile belediye başkanı olduk, kasabamıza hizmet etmek için göreve geldik bunun içinde elimizi taşın altına koyduk. Göreve başladıktan sonra ilk olarak belediyemize bir tane çöp kamyonu, bir itfaiye aracı ve bir tane hizmet aracı aldık. Çünkü itfaiye olmadan, yol olmadan bir kasabada çalışma yapmanın zor olduğunu bildiğimiz için öncelikle bunu yaptık.
Belediye olarak çalışmalarınız ve sorunlarınız neler
Kasabamızın Seki mevkisini imara açtık. İnşallah bu yıl en az 20 bina yaptıracağız. Bu bölge yaz turizmi için uygun bir bölge, daha çok Manavgat bölgesinden gelenler oluyor. Atatürk caddesinde bin metre uzunluğunda bir asfalt çalışması yaptık, sıcak asfalt yaptık. 900 metre uzunluğunda ve 600 metre uzunluğunda iki caddemizi aynı şekilde sıcak asfaltla kapladık. Genişliği 6 metre olan bir yolumuz vardı, 12 metreye çıkardık, parke taşı döşeyerek hizmete açtık. 2 adet 400 metre uzunluğunda yolu parke döşedik. Çünkü yazın tozdan, yazın çamurdan bu yolda yürümek bile imkansız hale geliyordu. Arazi yollarımızın bakımlarını da senede iki defa yaptırmaktayız.
Ufak hizmet gibi görünseler de bizim için önemli
Okul bahçesini de yeniledik, 4,5 metre yüksekliğinde bir duvar çektirdik. Belediye idare binamızın bakım ve onarımını yaptırdık. 670 metre uzunluğunda bir içme suyu şebekesi ilave ettirdik. Kasabamıza yeni bir anons sistemi yaptırdık. Önceden iki yerde hoparlör vardı ve sıkıntılar doğuyordu. Kasaba halkımızın hizmetinde çalışmaya devam edeceğiz. Bizi bu konuda destekleyen başta halkımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah kasabamıza hizmetlerin devamı gelecektir.
Borcumuz da yok alacağımız da
Kasabamızın bin 513 nüfusu var, 9 personelle hizmet veriyoruz. Hiçbir kişi veya kuruma belediyemizin borcuda yok alacağı da. Her beldede olduğu gibi bizde de göçler gelirlerimizi düşürdü. 3 bin 700 nüfus parası gelirken, şimdi bin 513 nüfus parası geliyor. Buna rağmen yatırımlarımız sürüyor. Yeni bir kamyon almaya çalışıyoruz. Bunun yanında belediyemizin lojmanları var götürüsü getirisinden daha çok. Bu lojmanları satarak gelirini bizim için daha önemli olan şebeke yatırımlarına kullanmak istiyoruz. Çünkü şebekemizin yüzde 30’unda kaçak var. Bu da büyük bir sorun oluşturuyor. Bir yerlerden kendimize hisse çıkarmak istiyoruz. MEVKA’ya verdiğimiz birkaç projemiz var, geçen yıl verdiğimiz projeler güzel olmasına rağmen yatırım yapılmadı. Bu yıl yeni projeler vereceğiz. Burada bulunan Sulama ve Av Tüfekleri Kooperatifi ve kasaba halkı sanatkârlığı sayesinde sanayi kaynak gibi ihtiyaçlarını kendisi karşılamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.