DELİ gibi sevmek..!

DELİ gibi sevmek..!

Sıradışı kırmızı elbisesi ve makyajıyla Konya sokaklarında görmeye alıştığımız Sultan Özcan'ın aşk hikayesi ve kocasından ayrıldıktan sonra yaşadıkları Türk filmlerini aratmıyor

'Poşetli Dede' olarak bilinen 'Garip'in kazada hayatını kaybetmesinin ardından kırmızı kıyafetiyle dikkat çeken Sultan'ın hikayesi de şehirde merak konusu oldu. Merhaba Şehir ekibi olarak Sultan'ın ilginç hikayesini sizler için araştırdık. Genç ve güzel görünmek için kırmızı kıyafetler giyen, yüzünü de kırmızıya boyayan 58 yaşındaki Sultan Özcan, Selçuklu'nun Parsana Mahallesi'nde bulunan tek odalı evinde yalnız yaşıyor. Yıllar önce kocası çocukları olmadığı için Sultan'ı bırakıyor. Bunun üzerine Sultan akli dengesini yitiriyor. Devletin verdiği maaşla geçinen ve gündemdeki konuları yakından takip eden Sultan, Konya'yı da çok seviyor. Komşuları tarafından sevilen ve 'zararsız' olarak görülen Sultan, her sabah 47 numaralı otobüse binip çarşıya geliyor, akşam saatlerinde ise eve dönüyor.

ÇOCUĞUMUZ OLMADIĞI İÇİN AYRILDIK

Tarihi Bedesten'de Merhaba Şehir'e konuşan Sultan, hikayesini şu sözlerle anlattı: "Ben tek odalı bir evde yalnız yaşıyorum. Devletten aldığım dul maaşı bana yetiyor. Bana odun ve kömür yardımı da yapılıyor. Yurt dışındaki akrabalar da izne geldiğinde bana destek oluyor. Ben iyi bir tahsil aldım. Hakkari'de 2, Sivas'ta 5, Karadeniz Bölgesi'nde ise 3 yıl kaldım. Eşim komiserdi. İsmi Ramazan K.'idi. Gençliğimde Türkiye'nin dört bir yanını dolaştım. Çocuğumuz olmadığı için ayrıldık. Kendisi benden sonra bir kez daha evlendi. Ondan bir oğlu var. Eşimi seviyordum. Beni terk etmesine çok üzüldüm. Ayrılıktan sonra herşeyimi kaybettim."

GÜZEL GÖRÜNMEK İÇİN KIRMIZI GİYİYOR

"Komşular ve mahalleli, beni çok seviyor, sayemde gülüyor" diyen Sultan, "Mahalleli beni seviyor. Hepsiyle aram iyidir. Sabahları çarşıya geliyorum. Kayalıpark'ta biraz oturduktan sonra Bedesten'de biraz dolaşıyorum. Kırmızı kıyafetten başkasını giymiyorum. Hakkari'de valinin kızına kırmızı kıyafetler çok yakışmıştı. Bende ona özendim. Daha genç ve güzel görünmek için yıllardır kırmızı giyiyorum" dedi. Gündemi de yakından takip ettiğini ve fotoğraf çektirmeyi çok sevdiğini belirten Sultan, "Her gün haberleri izliyorum. Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bıraktı. Konya'nın bir başbakanı var. Bunu biliyorum" dedi.

KOMİSER KOCASINDAN ŞİDDET GÖRDÜ

Sultan'ın hikayesini anlatan komşusu ve yiğeni Fadime Özcan da, 20'li yaşlarda Sultan'ın eşi tarafından sık sık şiddet gördüğünü, başına aldığı darbe sonucunda rahatsızlandığını söyledi. Özcan, "Sultan'ın hiç kimseye bir zararı yok. Seviliyor. Abisi ona tek odalı bir ev yaptırdı. Orada kalıyor. Bizde ona destek oluyoruz. Ancak Sultan, şizofreni hastası. Hastalık derecesi ise yüzde 80. Kendisinin maaşı var. Sabah çarşıya iniyor, akşam geliyor. Mahallede herkes onu tanır" diye konuştu. Sultan'ın dilencilik yapmadığını belirten Emekli Öğretmen Hüseyin Gözen ise, Sultan'ın maddi olarak sıkıntı yaşamadığını söyledi. Gözen, "Sultan'dan şikayetçi olan yok. Kimseyi rahatsız etmiyor. Konya'nın bir simgesi haline geldi. Sultan'ı meczup olarak görüyorum. Bana göre o çoğu kimseden akıllı" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

MERHABA ŞEHİR KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum