Davutoğlu'na Roman danışman geliyor!

Davutoğlu'na Roman danışman geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Davutoğlu ayrıca 'Bir roman vatandaşı danışman olarak atayacağım' dedi.

Davutoğlu, Roman vatandaşlara müjde vererek, "Belediyeler Romanlar’ın mesleki eğitimine öncelik verecek. 120 bin geçici işçiden 5 bini Roman vatandaşlardan alınacak. Bir Roman kardeşimizi danışman olarak atayacağım. Roman vatandaşlarımızın konut ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapılacak. Roman gençlerimize özellikle kızlarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak en üst düzeye gelmeleri sağlanacak" dedi.

İşte Davutoğlu’nun burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Acılar yaşadığınızı, bu topraklarda ve  bizim de terk etmek zorunda kaldığımız Balkanlar'da, Avrupa'da, bir çok yerde  Roman kardeşlerimizin büyük acılar yaşadığını biliyoruz ve bu acılar unutulmuştu,  bu acılar yok sayılmıştı. Bu acıları konuşmak bile neredeyse ayıp sayılmıştı.  Biraz önce dile getirilen hususlar 12 sene, 13 sene, 15 sene önce konuşulamazdı.  Türkiye'de zannedilir ki sadece şu veya bu kesime ayrımcılık yapılmıştır. Hayır  maalesef tek parti zihniyetinden bu yana bu ülkede hepimiz değişik gerekçelerle  ayrımcılığa muhatap olduk" dedi.
 fft16_mf5540563.jpeg


CHP ROMANLARDAN ÖZÜR DİLESİN
 
Önce psikolojik ön yargıları yıktık sonra da bu  ilkeler ışığında bütün yasalardaki ayrımcılıklara bir son verdik ve bu yüz  kızartıcı 1934 tarihli tek parti yönetimine dayanan İskan Kanunu'nu değiştirdik.  Biz Roman kardeşlerimize sahip çıktıktan sonra birçok parti sahip çıkmaya  başladı. Roman kardeşlerimizden bahsetmeye, toplantılar yapmaya veya aday  göstermeye başladı. Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum sizin huzurunuzda. Önce  CHP'nin tek parti döneminde çıkan 14 Haziran 1934 tarihli İskan Kanunu  dolayısıyla Romanlardan CHP adına özür dilesin.
 
Başı açık, başı örtülü, Roman ve diğer bütün  kesimler, Türk, Kürt, Sünni, Alevi hepimiz kardeşiz. Hepimiz asli unsuruz. Eğer  böyle bir ayrımcılık olursa, size söz veriyorum, ayrımcılığa veya herhangi bir  yanlış muameleye muhatap olursanız takip etmek üzere Başbakanlıkta bir mekanizma  kuracak.

'SINIRDIŞI EDİLENLERE TÜRKİYE SAHİP ÇIKACAK' 

Konut konusunda ihtiyaçları karşılayacağız. Roman mahallelerinde kentsel dönüşümle yaşanabilecek alanlar oluşturacağız. Hukuk konusunda Roman kardeşlerimize davlet desteği vereceğiz. Avrupa'da sınırdışı edilen her Roman'a Türkiye sahip çıkacak. 

ROMAN DİLİYLE VEDA

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda Dolmabahçe'deki konuklarına Roman diliyle, 'Allahısmarladık' diyerek veda etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.