Davutoğlu: Kıbrıs'ta Bir An Önce Çözüme Yönelik Adımlar Atılmalı

Davutoğlu: Kıbrıs'ta Bir An Önce Çözüme Yönelik Adımlar Atılmalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın kritik bir aşama olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Bir an önce çözüme yönelik adımlar atılması gerekir." dedi.KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’ye günü birlik...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın kritik bir aşama olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Bir an önce çözüme yönelik adımlar atılması gerekir." dedi.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’ye günü birlik ziyarette bulunan Ahmet Davutoğlu onuruna akşam yemeği verdi. Golden Tulip Otel’de yer alan yemeğe Davutoğlu’nun beraberindeki heyet, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar ve eşleri katıldı.

Yemekten sonra iki Başbakan basın açıklaması yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, misafirperverliklerinden dolayı Başbakan Yorgancıoğlu ile ekibine teşekkür etti ve bu ziyaretin sembolik değeri yüksek bir ziyaret olduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu ve ekibinin yakın bir dostluk ve muhabbetle kendilerini ağırladığını aktaran Davutoğlu, gerçekleştirdikleri görüşmelerin Türkiye ile KKTC arasında yakın dostluk olduğunu gösterdiğini belirtti. İlk ziyaretini KKTC’ye yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu ayrıca Lefkoşa’da sokakta yürürken gördükleri muhabbetin de kendilerinde unutulmaz hatıralar bıraktığını söyledi.

KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının kaderinin, huzuru ve mutluluğunun Türkiye’nin kaderi huzuru ve mutluluğu olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Burada herhangi bir kardeşimize bir şekilde bir zarar gelse bir acı söz konusu olsa Türkiye insanının da gönlü sızlar” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bugünkü ziyaretinde başta su meselesi ve diğer bütün konuları ele aldıklarını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiades arasındaki görüşmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Davutoğlu, Türkiye’nin, Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın çözüm yönünde attığı her adıma destek olacağını kaydetti. KKTC, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Başbakan Yorgancıoğlu’nun çözüm yönünde güçlü iradesini desteklemeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, KKTC’deki çalışmalara hep destek olacaklarını dile getirdi.

"BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME YÖNELİK ADIMLAR ATILMALI"

İster iktidarda ister muhalefette olsunlar tüm siyasilerin Kıbrıs Türk halkının temsilcileri olarak önem taşıdığını, bunun bundan sonra da böyle olacağını kaydeden Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın kritik bir aşama olduğunu, bir an önce çözüme yönelik adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Bunun Başbakanlık’a geldikten sonraki ilk ziyareti olduğunu ancak kesinlikle son olmayacağını da ifade eden Davutoğlu, Kıbrıs’ın güzel havasından, atmosferinden, ziyaret ettikleri şehitlikteki manevi havadan hep istifade etmeye çalışacaklarını belirtti.

YORGANCIOĞLU: KKTC'YE İLK ZİYARET İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİ ARTTIRIYOR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TBMM’den güven oyu aldıktan sonra ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Davutoğlu’na teşekkür etti. Yorgancıoğlu, bu tür ilişkilerin hem iki ülke arasındaki dostluğu ve kardeşliği artırdığını hem de önümüzdeki dönem çalışmalarına katkı yapacağına inandığını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.