Çocuklarımız tehdit altında!

Çocuklarımız tehdit altında!

Uyuşturucu madde kullanımı her yaştan gençleri tehdit ediyor. Madde bağımlılığı yaşı 14'e kadar düştü. Bazı kız çocukları madde bulmak için bedenini satışa çıkarıyor. Yetkililer önlem alınmazsa daha fazla gencin madde bağımlılığının pençesine düşeceği uya

Konya'da uyuşturucu madde kullanımı sayısı artıyor.  Her gün onlarca erkek ve kız çocuğu tedavi görmek ve destek almak için hastanelere gidiyor. Son zamanlarda yaşanan olaylarda gençlerin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesi ve bazı gençlerin cinayete karışması madde bağımlılığının geldiği tehlikeli boyutu bir kez daha gözler önüne seriyor. Konya'da son 6 ay içerisinde 10'a yakın genç madde bağımlılığın kurbanı oldu. Kimi canına kıydı, kimileri ise öldürüldü. En son ise Karatay'da madde bağımlısı genç 10 TL için babasını öldürdü. Madde bağımlılığının yaşa 14' e kadar düşmesi kız ve erkek çocuklarını tehdit ediyor. Gül Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Özkurt, en büyük suçun ailelerde olduğunu söyleyerek, “Gençlerimiz günden güne ölüyor. Bu vakaları bir daha görmek istemiyoruz” dedi.

KIZ ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN

Ramazan ayının girmesiyle birlikte yaşanan olayların azaldığını belirten Yakup Özkurt, ailelerin kız çocuklarını takip etmesi gerektiğini dile getirdi. Erkeklere göre kız çocuklarının daha büyük bir tehlike altında olduğunu söyleyen Özkurt, “Çocuklarımızı kaybediyoruz. Onları maneviyat ile terbiye etmemeye başladık. Sıkıntı sadece madde kullanan kişinin ailesinde değil. Toplumda yaşanan olaylardan etkileniyor. Maalesef toplumumuzda yaşananlara sessiz kalıyor. Emniyet Müdürlüğü'nün konu ile ilgili önemli ve sıkı çalışmaları var. Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek derneğimize her türlü desteği esirgemeden veriyor. Sedirler Mahallesi'nde 10-15 madde satıcısı yakalandı. Yapılan işlemlerin ardından satıcılar cezaevine girdi. Durum bundan ibaret değil. Topyekün birlik ve beraberlik ile uyuşturucuya karşı savaş açmalıyız” dedi.

İNTİHAR EDENLER OLUYOR

Krize girdiği anda madde bulmak için her türlü yolu deneyen, vücudundaki acıları dindirmek için intihar etmeyi göze alan bağımlıların olduğunu da dile getiren Özkurt, “Acı ama gerçek. Madde kullanım yaşı 14'e kadar düştü. Biz sayıya bakmıyoruz. Bizim için bir de aynı bin de” şeklinde konuştu.  “Tuvaletlerde cansız bedeni bulunan madde bağımlıları oluyor” diyen Özkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Acıya dayanamayıp çareyi intihar etmede görüyorlar. Aileler bilinçlensin. Çocuklarının girdiği arkadaş ortamına dikkat etsin. Güvenli ortamlarda bulunmayan çocuklar suç işlemeye daha meyilli oluyor. Bağımlılıktan kurtulmak tedavinin tıbbi yönüyle son bulmaz. Hastaya tedavinin yanı sıra ilgi, sosyal ve kültürel destek verilmeli. Bu nokta üzerinde yürümemiz gerekiyor. Durumu çok ağır olan bağımlılar geliyor. Kız çocuklarının bağımlı olması bizi çok daha ayrı üzüyor. Evli, çocuğu olanlar bile bağımlılığa yakalanabiliyor. Kız arkadaşını bıçaklayan, bağımlı kız kardeşlerimiz de var. Sevgilisi yüzünden bunalıma girmiş, hayatı kararmış ve uyuşturucuya başlamış olanlar da. Bunların hepsi Allah'ın emrini ve peygamberimizin sünnetini tam anlamıyla kavrayamadığımız için oluyor. Değerlerimizden gün geçtikçe uzaklaşıyoruz. Aile içi iletişimimiz kopuk. Uyuşturucu bütün felaketlerin başı.”

16 BAĞIMLIYA ÇİP TAKACAĞIZ

Konya halkından büyük destek beklediklerini ve Karatay Kaymakamlığı ile Gül Gençlik Derneğinin gerçekleştireceği ortak bir proje ile 16 gence umut olacaklarını dile getiren Yakup Özkurt, konuşmasını şu cümleler ile sonlandırdı: “16 gencimize çip takacağız. Bu sayı daha fazla olabilir. AMATEM'de gerçekleştirilecek tedavi sonrası gençlerin maddeye olan ilgisi takılan çip sayesinde azalacak. 3 ay maddeden uzak kalacak gençlerimiz, tarafımızdan görecekleri sosyal ve kültürel destekler ile bağımlılıktan tamamıyla kurtulacak. Bu çok başarılı bir çalışma.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum