Çıraklık bitti ustalığa talibiz

Çıraklık bitti ustalığa talibiz

Konya SMMMO Başkan Adayı Celal Emiroğlu, “Çıraklık dönemini bitirdik, ustalık dönemine talibiz. Yetkiyi verirseniz ustalık dönemini birlikte yönetmeyi istiyoruz” dedi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkan Adayı Celal Emiroğlu, ‘Meslekte Değişim Grubu’ olarak düzenlediği toplantı ile vaatlerini açıkladı. Esnaf Odaları Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya oda üyeleri ile davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Celal Emiroğlu, “2010 senesinden beri faaliyette bulunduğumuz bir derneğimiz var. Bu dernekte çok ciddi faaliyetlerde bulunduk. Yaptığımız birçok çalışma, odaların önünde yer aldı. Boyumuzdan büyük işler yaptık. Dergiler çıkardık, dağıttık. Dernek çalışmalarını yaparken, birlik ruhunu ortaya koyduk, çıraklık dönemini bitirdik, ustalık dönemine talibiz. Yetkiyi verirseniz ustalık dönemini birlikte yönetmeyi istiyoruz” dedi.

ÖNCELİKLE SAMİMİ OLACAĞIZ.

Öncelikle samimi olacağız. Seçimden seçime, aidat dönemlerinde hatırlanan bir oda olmayacağız” diyen Emiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu noktada her daim birlikte olmak istiyoruz. 3 yılda bir arama anlayışını bitireceğiz. Yanlışlarımızı sizlerden dinleyeceğiz. Kimseye taş atmıyorum. Herkes hizmet yapar, buna mecburdur. Biz bu çıtayı yukarı çıkarmayı amaçlıyoruz. İlçelerde 400 civarında meslektaşımız var. İlçelerde de durum farklı değil. 14 Temmuz’dan beri arazideyim. Meslektaşlarımız ile görüştük bu süre içinde. Diyorlar ki, ‘Eğitimler merkezde yapılıyor, biz merkeze gelemiyoruz’. Bölge eğitimleri ve canlı yayınlar ile bu sorunu amaçlıyoruz. Bağımlı çalışan, firmalar bünyesinde çalışan arkadaşlarımız var. Üvey evlat noktasında kalmışlar maalesef. Bu arkadaşlarımızı da onore edeceğiz. Bürosu olmayan üyelerimizden aidatları yüzde 50 düşük alacağız. Odamız geleneğinde bugüne kadar hiçbir bayan arkadaş görev almamış. Nasip olursa bir bayan arkadaşımızı yönetime taşıyacağız. AB projeleri ile meslektaşlarımızı Avrupa’daki meslektaşlarımız ile buluşturacağız. Mesleğimize yeni adım atan arkadaşlarımıza rehberlik imkanı sağlayacağız.”

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEĞİZ

Celal Emiroğlu, vaatlerini şu şekilde devam ettirdi: “Seminerlerimizi geliştireceğiz, kitap formatında değil anlaşılır seminerler verdireceğiz. Meslektaşlarımızın fikirlerinin alınması için mobil anketler düzenleyeceğiz. Sorunlarımızı istişare edeceğiz. Meslektaşlarımızın kendi ofisi gibi kullanabileceği üye çalışma masası kuracağız. Mesleğimizde yaşanan eleman sorununu aşmak için yapılacak Ticaret liseleri ve üniversitelerle yapılacak protokollerle yardımcı eleman kazanımı sağlayacağız. İlçelerimizde kararları bölge üyelerine bırakacağız. Çoğunluk kararına saygı duyacağız. Hukuk müşavirliği danışmanlık hizmeti vereceğiz.”

Mali Müşavir Hakkı Altuntaş da programda yaptığı konuşmada, “Uzun yıllar dernek faaliyetleri bulunan, dergi çıkaran ve meslektaşlarına bunu ücretsiz dağıtan, bürokrasi ile barışık, mesleğinde 30 yılı aşmış, bilgili, deneyimli güvenilir bir kardeşimizdir Celal Emiroğlu. Bu birikim ve tecrübeye mutlaka imkan verilmelidir” dedi. Seher Yurtseven ise konuşmasında yönetime talip olduklarını ifade etti.

HÂLİD ŞEN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum