Çiftçi zor durumda

Çiftçi zor durumda

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Son 18 yılda yaşadığımız süreç ortadadır. Tarımda geldiğimiz noktaya bakarsak hiçte iyi değiliz. Çiftçinin ürettiği para etmiyor. Çünkü girdi maliyetleri ve enerji çok yüksektir” dedi

Akşehir Ömer Halis Demir Kültür Merkezinde yapılan kongreye CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, CHP Bir önceki Dönem Konya Milletvekili ve İl Başkanı Adayı Hüsnü Bozkurt, Eski Milletvekili Atilla Kart, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, İl Başkanı Adayı Saim Sezen, ilçe başkanları, Gençlik Kolları, delegeler ve partililer katıldı. Akşehir CHP İlçe Kongresinin divan başkanlığına yapan CHP Konya Eski Milletvekili Atilla Kart konuşmasında, “Elazığ Depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek, geçmiş olsun diyorum. 24 Ocak bize aydınlanma devrimlerinin önderlerini ve kahramanlarını hatırlatıyor. Minnetle anıyoruz. Türkiye kritik bir dönemdedir” dedi. CHP Bir önceki dönem Konya Milletvekili ve İl Başkan Adayı Hüsnü Bozkurt,“Elazığ depremindeki vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Cumhuriyet devrimi çok güzel bir kök salmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar sökemezler. 24 Ocak Devrim Şehitlerini anma günüdür. Uğur Mumcu ve devrim şehitlerini buradan anıyoruz. Bu ülkenin her şeyi var. Yeter ki yolsuzluk yapılmasın.”

TÜM KURUMLAR TASFİYE EDİLDİ

CHP Konya İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Barış Bektaş, “Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Batı cephesi karargâhı olan Akşehir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kurmaylarını hatırlatıyor. Bu kurmay kadro cumhuriyeti ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek bize miras bıraktılar. İnsan odaklı bir felsefeden geldiğimizi anlatmalıyız. Seyit Hayrani ve Nasrettin Hoca’nın şehrindeyiz. Yasama, yürütme ve yargı gibi denetim mekanizmalarımız yok edildi. İktidar ve iktidarın başındaki tarafından bütün kurumlar tasfiye edildi. Bunun karşısında direnen tek kurum partimiz CHP kaldı. Ülkemizin sorunlarını tahlil edip, iktidar olmak zorundayız. Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. CHP Türkiye’nin tek kurtuluşudur. İktidar olmak zorundayız. Salonlardan sahalara inmeliyiz. Bütünleşmeliyiz. Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimiz CHP’yi iktidara taşımalıyız. Kongreleri bunun için yapıyoruz. Kongrelerden güçlü çıkarak sahada halkımızın ortak dertleriyle bir olursak iktidar oluruz. Kongrede göreve gelecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

En son konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Son 18 yılda yaşadığımız süreç ortadadır. Saray varken, saraylar yapıyorlar. Uçan ve yüzen saraylar vardır. İhtişam fevkalade ve tek adam oldu. Bu ülkenin neyi varsa tek adamın ve ailesinin elindedir. Kanal İstanbul’un arsalarını damadı alıyor. Sektörler yok edildi. Vatandaşa ne veriyor. İyi giden bir şey var mı yoktur. İşsizlik almış başını gidiyor. Nüfusun üçte biri işsizdir. Memleketin hali budur. Bu durumda vatandaşa hiçbir şey kalmaz. Tarımda geldiğimiz noktaya bakarsak hiçte iyi değiliz. Çiftçinin ürettiği para etmiyor. Çünkü girdi maliyetleri ve enerji çok yüksektir. Tarımın sorunlarının çözümü yerine ithalat yapılıyor. Esnaf, emekli ve çalışan perişandır. Son 18 yıl içinde sosyal yapımız yok edilmiştir. Muhafazakâr olduğunu söyleyen iktidar, muhafazakâr yapıları yok etmiştir. Artık iktidarın değişme zamanı gelmiştir. Tek alternatifte CHP’dir. Halkımızla bütünleşerek, derdine sahip çıkmalıyız. Sivil toplumda yer almalıyız. Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Partimizi hep birlikte iktidara taşıyacağız. Depremlerle sallanan bir ülkedeyiz. Depreme karşı önceden tedbir almalıyız. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, mal kaybı yaşayanlara da geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP Doğanhisar İlçe Başkanı Zeki Bücük, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, Av. Şaban Uçlusoy, İsmail Ünsal’ın konuşmalarının ardından seçime geçildi. 130 delegenin katıldığı kongrede, tek aday olan Ali İlker Gencer CHP Akşehir İlçe Başkanı seçildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.